Ovo je razlog zašto bi svi hrvatski klubovi trebali navijati za Dinamo u Europi

Zagreb, 22.02.2024 - Uzvratna utakmica play-offa za plasman u osminu finala nogometne Konferencijske lige Dinamo - Real Betis. Na slici Bruno Petković. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Prije dvije godine Zdravko Mamić oglasio se zanimljivom porukom, slagali se s njim ili ne. Rekao je tada da ‘kao što je Atlas na leđima nosio cijeli nebeski svod, tako Dinamo već gotovo dva desetljeća na leđima u Europi nosi hrvatski nogomet’. I je li bio u pravu? Brojevi pokazuju da je tako i ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Ždrijeb: Dinamo opet u Grčku, u osmini finala na PAOK!

Naime, doista nije tajna da hrvatski prvak već godinama praktički sam nosi SuperSport HNL u Europi i zaslužan je za gotovo čitav koeficijent koji Hrvatska ima kao 21. liga Europe. Ako Dinamo pobijedi u osmini finala to će Hrvatsku odvesti na 20. mjesto Uefine ljestvice. Hrvatski nogomet na temelju toga dobiva velike bonuse.

Brojevi sve govore

O njegovoj moći najbolje svjedoči podatak o broju odigranih utakmica u Europi svake sezone. Dinamo je prolaskom Betisa izborio svoju 15. i 16. europsku utakmicu ove sezone. Hajduk i Osijek su toliki broj utakmica odigrali kada se zbroji zadnjih šest sezona, dok su Rijeci koja je nešto uspješnija trebale “samo” četiri sezone.

Podsjetimo, ove sezone Hajduk je ispao od PAOK-a, Rijeka je hrabro pala u zadnjim minutama produžetaka od sjajnog Lillea dok je Osijek se oprostio od Europe nakon poraza od Adana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.