Ozbiljne optužbe trenera Osijeka: ”Zabranjeno nam je osvojiti drugo mjesto, sudac se radovao kad nam je pokazao crveni”

Foto: fah

Nogometaši Osijeka poraženi su od Rijeke u kontroverznom polufinalu Kupa na Rujevici iako su vodili 2:0. Osječani su ogorčeni suđenjem, u jednom trenutku najavljivale su se i tužbe, ljutnja Osječana ni dva dana poslije polufinala se ne smiruje. Trener Osijeka, Ivica Kulešević, kritizira loše suđenje Igora Pajača i inzistira na istini. Naime, da nam suđenje i nije idealno pokazuje i činjenica da već godinama nemamo sudačkih predstavnika na svjetskim i europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Osijeka gostovao je u emisiji Slavonske televizije Pun Pogodak te je još jednom analizirao utakmicu na praznoj Rujevici.

“Sve nas je ponizio svojom reakcijom kada se nije udostojio pogledati sliku na VAR-u i vidjeti da je pogriješio. To je perfidno. To su ozbiljne optužbe i stojim iza njih”, kazao je Ivica Kulešević, koji se prisjetio 56. minute susreta kada je igrač Osijeka, Kleinheisler, dobio drugi žuti karton zbog starta na Stjepanu Lončaru. Od tog trenutka Osijek je počeo padati a Rijeka je krenula na sve ili ništa, preokrenula utakmicu i dobila sve.

“Vidio sam njegovu reakciju doslovce prije nego što je Laszlo krenuo u duel za drugi žuti karton. On se već obradovao i kad je pokazao taj crveni, vidio sam da je on iz nekog razloga tu vidio slamku spasa. Ne znam za koga. Vidio je slamku spasa poslije takve odluke, očigledno krive. A nakon toga dosuditi penal… Pa sedam od deset navijača Rijeke bi reklo da to nije jedanaesterac. Obezvrijedio je sve vrijednosti sporta i sve ljude koji su gledali utakmicu”, rekao je Kulešević te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što je mene jučer isprovociralo najviše? Ne mislim da je, neću izgovoriti njegovo prezime, ne mislim da je taj čovjek u crnom loše sudio. Odsudio je onako kako je htio, to me najviše pogodilo.”

Kulešević iznosi i dalje ozbiljne optužbe na račun nogometnih sudaca u Hrvatskoj. Naime, Osijekov trener tvrdi da su suci Osijek izbacili iz Kupa i doveli ga na peto mjesto ljestvice.

“Naše tri posljednje gostujuće utakmice triput smo drastično zakinuti. U Puli nam je VAR poništio dva regularna gola, analize su to potvrdile. I ovo je treća utakmica u nizu. Ova utakmica u nedjelju je pokazatelj da Osijek ne može do drugog mjesta jer to je izgleda zabranjeno NK Osijeku ove godine.”, zaključio je Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT-ov sudački stručnjak, nasljednik Oka sokolovog, Matea Beusana, Mario Strahonja, potvrdio je da je glavni sudac utakmice, Igor Pajač, sudio katastrofalno.

”Andrakoviću se u emisiju javio i član sudačke komisije HNS-a Ante Vučemilović Šimunović koji se složio sa stavom da je Pajačevo suđenje bilo loše te na kraju izrazio žal zbog Osijekovog ispadanja”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.