Pandemija koronavirusa bacila sport na koljena: Otkazuju se ili odgađaju i ona natjecanja koja su još u tijeku…

Foto: fah

Pandemija koronavirusa i dalje ne jenjava, barem kad je europski kontinent u pitanju. Najteža situacija je i dalje u Hrvatskoj susjednoj Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pandemija utječe na sve pore života tako i na sport, i dalje se otkazuju brojna sportska natjecanja, a u pitanju su i ona koja bi se trebala održati na ljeto, poput Europskog prvenstva i Olimpijskih igara.

Sve nogometne djelatnosti su do 1. travnja otkazali i Poljaci.

S druge strane iz Europske rukometne federacije su se oglasili te neće biti rukometnih natjecanja u njihovoj organizaciji najmanje do 12. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i argentinski nogometaš koji igra za Juventus, Paulo Dybala, koji je također zaražen koronavirusom. Naime, Dybala tvrdi da se nalazi u samoizolaciji te da se dobro osjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na novonastalu situaciju otkazana su i sva profesionalna natjecanja u Škotskoj, a ni vijesti iz Njemačke nisu najbolje. Naime, službeno je potvrđeno da će se Bundesliga i Bundesliga 2. igrati još samo ovog vikenda, zaključno s utakmicama koje se igraju u ponedjeljak navečer. Na snagu odgoda natjecanja stupa od utorka te će trajati najmanje do 2. travnja, navodi se u priopćenju DFL-a.

S obzirom na psihozu koja je uzrokovana diljem svijeta pandemijom koronavirusa pitanje je koliko su zapravo natjecanja koja se još uvijek igraju regularna? Ponajprije nije isto sportašu nastupati pred praznim tribinama, u atmosferi straha i  s druge strane u normalnim uvjetima.

I u Engleskoj je epidemija koronavirusa uzela svoj danak. Naime, Premiership je suspendirao sve utakmice do 3. travnja. Odluka je to koja se očekivala poslije potvrde zaraze Mikela Artete, Arsenalovog menadžera, te Calluma Hudson-Odoija, igrača Chelseaja. Otkazuju se i EFL Lige, što uključuje Championship, League One i League Two, prenose Sportske novosti.

Hrvatski nogometni prvak, zagrebački Dinamo,  donio je odluku da se zbog koronavirusa obustave sve djelatnosti na Maksimiru. Tako neće biti najavljene utakmice juniorske Lige prvaka protiv Benfice, ali ni treninga seniorske momčadi….

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.