Pantanu peta etapa u Kataloniji, Valverde ostao vodeći

Foto: fah

Kolumbijac Jarlinson Pantano (Trek) pobjednik je pete etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Kroz Kataloniju”, koja je boduje za “WorldTour”, vožene od Llivije do Vielhe Val d’Arana u dužini od 212.9 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao Španjolac Alejandro Valverde (Movistar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pantano je većinu etape proveo u bijegu s Norvežaninom Vegardom Laengenom (UAE Emirates), te je taj dvoja cna cilj stigao sa 10 sekundi prednosti ispred glavne skupine, a u završnoj borbi za etapnu pobjedu više umiješnosti imao je Pantano. Treće mjesto zauzeo je Slovenac Matej Mohorič (Bahrain).

U ukupnom redoslijedu Valverde je zadržao 16 sekundi prednosti u odnosu na drugog Kolumbijca Egana Bernala (Sky), odnosno 26 sekundi u odnosu na trećeplasiranog momčadskog kolegu, još jednog Kolumbijca Naira Quintanu (Movistar) te je napravio još jedan korak ka trećem uzastopnom slavlju u Kataloniji.

Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Katjuša) u petoj je etapi zauzeo 82. mjesto sa 31 sekundom iza Pantana, dok je u ukupnom redoslijedu 75. sa 18:52 minuta slabijim vremenom od Valverdea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka u Kataloniji traje do nedjelje.

REZULTATI,
5. etapa:
1. Jarlinson Pantano (Kol/Trek) 5:20:53
2. Vegard Laengen (Nor/UAE Emirates) isto vrijeme
3. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) +10
4. Giovanni Visconti (Ita/Bahrain) +10
5. Danilo Wyss (Švi/BMC) +10
6. Sergej Černecki (Rus/Astana) +12
7. Jose Joaquin Rojas (Špa/Movistar) +14
8. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +14
9. Dorian Godon (Fra/Cofidis) +14
10. Bjorg Lambrecht (Bel/Lotto) +14
82. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +31
UKUPNO:
1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 22:22:05
2. Egan Bernal (Kol/Sky) +16
3. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +26
4. Pierre Latour (Fra/Ag2r) +48
5. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) +1:12
6. Marc Soler (Špa/Movistar) +1:18
7. George Bennett (NZ/Lotto-NL) +1:20
8. Hugh Carthy (VB/Education First) +1:24
9. Daniel Martinez (Kol/Education First) +1:26
10. Jesper Hansen (Dan/Astana) +1:28
75. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +18:52

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.