Paolini o meču protiv Vekić: Ovo ću zauvijek pamtiti

epa11472244 Jasmine Paolini of Italy in action against Donna Vekic of Croatia during their Women's Singles semi final match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 11 July 2024. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Pobjedom u dramatičnom i povijesnom meču polufinala Wimbledona protiv hrvatske tenisačice Donne Vekić, Talijanka i sedma igračica svijeta Jasmine Paolini nakon Roland Garrosa prije mjesec dana izborila je svoje drugo finale za redom na Grand slamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sretna sam zbog pobjede, mislim da ću se ovog meča sjećati zauvijek. Bilo je stvarno jako teško. U početku sam se dosta mučila. Ona je servirala jako dobro. Tjerala me da na svaku loptu trčim.Nisam dobro servirala. Ponavljala sam si da samo tako nastavim, da pokušavam biti blizu nje, da vjerujem kako se meč može preokrenuti… Osvojila sam drugi set, a onda i treći. Bila je to jako, jako težak meč i psihički i fizički, rekla je Paolini.

Pozvala se 28-godišnja Paolini na uspjehe sunarodnjakinja Francesce Schiavone, Flavie Pennette, Roberte Vinci i Sare Errani koje su dizale trofeje ili se natjecale u finalima na drugim velikim turnirima.

– Sjećam se Grand Slam finala koje su ostvarile. Jako je ažno da sljedeća generacija ima ljude koji mogu učiniti velike stvari i pokažu vam da je to moguće. Toliko su me inspirirale, ali ne želim se previše uspoređivati ​​jer pišem vlastitu priču u mojoj karijeri, poručila je Paolini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.