Papa Franjo postao član Hajduka: Dobio člansku iskaznicu

epa07524465 Pope Francis waves during his Wednesday general audience in Saint Peter's Square at the Vatican, 24 April 2019. EPA/CLAUDIO PERI

Splitski Hajduk dobio je posebnog člana – papu Franju. Za to je zaslužan Josip Jandrijević, jedan vatrogasac iz Primoštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolazim sebi, danas mi je još i rođendan. Osjećaj se ne može opisati, još uvijek pokušavam skupiti emocije. Da nemam slike, ne bih vjerovao. Dva puta u dvije godine biti kod Pape, vjerojatno najpoznatije osobe na svijetu. Njemu svi žele doći, i vjernici i nevjernici, pogotovo ovom Papi koji ima tu neku karizmu, energiju, privlači ljude”, rekao je za 24 sata.

“Još za vrijeme pontifikata Ivana Pavla drugog imao sam želju neopisivu sudjelovati na Njegovoj misi pa i upoznati ga jer mogu slobodno kazati da mi je bio jedna vrsta uzora. Međutim putevi nas nisu spojili. Nakon Benedikta XVI. došao je Papa Franjo, Papa iz naroda kako bih kazao, Papa blizak čovjeku. Već u početku nešto mi je govorilo da ćemo se sresti i tako sam 2017. nakon ljeta pokušao doći do načina kako biti na audijenciji i kako doći do Pape. Svi su mi govorili ma daj što ti je, pa to ti je ravno lotu, zaboravi… međutim nisam to prihvaćao nego kopao i uspio”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odmah me pitao odakle sam, na spomen Hrvatske i da sam drugi put kod njega nasmijao se i kazao bravo, ambiciozan si. Kako je kod vas? Pokazao sam mu tada fotografiju Gospe od Loreta (kip) koju sam dronom slikao, zanimali su ga detalji o Primoštenu i kipu i gdje je rađen. Pitao sam ga bili se tu pomolio, na sto mi je odgovorio potvrdno. Spomenuo mi je Split kako dosta čuje o tom gradu jer ima prijatelje koji su u Splitu. Na to sam mu kazao, Sveti Oče onda nema prepreke da što prije posjetite Hrvatsku, Split i proglasite Stepinca svetim. Aha kardinal Stepinac, biti će svet. Tada sam mu i prenio pozdrav predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja mi je napisala: “Srdačan pozdrav i svako dobro! Prenesite tople pozdrave i pomolite se za sve nas, narod i Domovinu”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.