Paraatletičari u Parizu ispunjavaju norme za nastup na Svjetsko prvenstvo

Zagreb, 28.08.2018 - Hrvatski paraolimpijski odbor organizira konferenciju za medije u povodu dolaska naše reprezentacije s Europskog paraatletskog prvenstva u Berlinu. Na fotografiji (prvi red) Deni Èerni, Matija Sloup, Petra Štruklec, Vladimir Gašpar, (drugi red) Ivan Katanušiæ, Mikela Ristoski, Miljenko Vuèiæ, Zoran Taliæ. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Na najjačem ovogodišnjem paraatletskom Grand Prix mitingu, koji će se 29. i 30. kolovoza održati u Parizu, 14 hrvatskih predstavnika pokušat će u konkurenciji više od 700 paraatletičarki i paratletičara ispuniti norme za nastup na WPA Svjetskom prvenstvu koje će se u studenom održati u Dubaiu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje u Parizu branit će: Ivan Katanušić (AKOI URIHO F64 – disk), Miljenko Vučić (AK Odisej, F11 – kugla), Velimir Šandor (AKOSI Uspon, F52 – disk), Matija Sloup (AK Odisej, F40 – kugla), Vladimir Gašpar (AKOI Fortius, F41 – koplje), Deni Černi (AKI OTOS Grubišno Polje, F33 – kugla), Mladen Tomić (AKOSI Agram, F63 – kugla), Ana Gradečak (AK Odisej, F41 – kugla), Erik Fabian Kaurin (AK Odisej, F46 – kugla), Branimir Budetić (AKOSI Agram, F13 – koplje), Josip Slivar (AK Sokol, F64 – disk), Nataša Sobočan (AKOSI Uspon, F56 – koplje, kugla), Pero Sunara (ASKOSI Poskok, F57 – koplje) i Marijan Presečan (AKOSI Agram, F53 – kugla).

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić istaknuo je uoči puta u Pariz da norme za nastup na SP nikad nisu bile tako visoke.

“Pripreme naših sportaša za Svjetsko prvenstvo su u tijeku i trenutna forma je zadovoljavajuća. Konkurencija na Svjetskom prvenstvu bit će vrlo jaka. Rezultati na godišnjim svjetskim tablicama i kvalifikacijskim tablicama za Svjetsko prvenstvo nisu nikada bili tako jaki pa će svi koji žele ostvariti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju morati poboljšati svoje osobne rekorde”, rekao je Sedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski rekorder u bacanju kugle Ivan Katanušić s puno optimizma očekuje nastup u Parizu.

“U Pariz idem s velikim očekivanjima iako dolazim iz punog trenažnog procesa. Ovu godinu sam ostvario niz dobrih rezultata iz kojih svakako mogu izdvojiti europski rekord od 62.13 metra kojeg sam ostvario u Splitu 19. svibnja. Sada sam u fazi nadogradnje tehnike i saniranja malih problema s leđima koje vučem zadnjih mjesec dana. Naravno, kruna ove sezone mi je svjetsko prvenstvo u Dubaiju te ću formu maksimalno tempirati za njega uz očekivanje dobrog rezultata. Na meni je da radim i trudim se, a rezultat će sam doći kao nagrada za trud, red i rad“ zaključio je Katanušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.