Pašalić: Bit će teško, Argentince vodi fanatizam, ali gledamo sebe

Foto; snimka zaslona

Mario Pašalić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Brazila, a dva dana prije polufinalnog obračuna s Argentinom govorio je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je, kao što smo i očekivali, jedna prava bitka. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, kompletna momčad. Točno kakav je bio plan i kako smo očekivali da će utakmica teći, tako je i bilo, tako smo se postavili, odradili defanzivno sjajnu utakmicu. Odveli smo utakmicu u smjeru koji smo priželjkivali i znali smo da ako dođe do jedanaesteraca ne možemo izgubiti, osvrnuo se na početku još jednom na četvrtfinalni trijumf protiv prvog favorita SP-a.

Hvaljen je nakon Brazila trojac na desnoj strani Juranović – Modrić – Pašalić na desnoj strani…

– Dobro smo funkcionirali, prije utakmice bio je jasan plan da moramo zatvoriti bokove, pogotovo tu lijevu stranu, gdje je Vinicius dosta opasan i Jura je to odlično odradio. Ja i Luka smo mu pomagali koliko smo mogli, vraćali smo se u obranu, odigrali kompaktno, suzili linije i nije bilo puno prostora za njih. Na kraju je to ispalo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pašalić kod Gasperinija u klubu često mijenja pozicije, koliko mu to znači sad u reprezentaciji?

– Jako puno, pogotovo jer sam protekle dvije-tri sezone znao nemali broj utakmica odigrati na poziciji desnog krila, tako da mi je to puno pomoglo s obzirom da u reprezentaciji sad najviše konkuriram upravo na toj poziciji desnog krila. Nije mi to nikakav problem odraditi, pogotovo za reprezentaciju, hvala Bogu protiv Brazila je sve funkcioniralo.

Što misli o Argentini?

– Sjajna su ekipa opet, Južnoamerikanci, vodi ih fanatizam s tribina. Predvodnik je i dalje Messi. Bit će teško, jako su agresivni i borbeni, ali mi moramo gledati sebe. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima. Izbacili smo vjerojatno prvog favorita Svjetskog prvenstva, tako da smo puni samopouzdanja, čekamo tu utakmicu i samo nam je ona u glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako zaustaviti Messija?

– Treba ga zaustaviti momčadski, pokazali smo to i protiv Brazila, ako se svih 11 branimo i napadamo to je najbolje rješenje. Tako će biti i protiv Argentine. Moramo biti uski, svi skupa se braniti kao ekipa, izginuti jedan za drugoga i onda vjerujemo u pozitivan rezultat.

Došli smo do završnice SP-a, kako Pašalić vidi ovaj turnir?

– Ispostavilo se da su u polufinalu dvije ekipe koje su bile skupa u grupi, koje su pokazale karakter i mentalnu snagu, momčadski duh, što nas je dovelo do završnice. Općenito bih rekao da su se dosta smanjile razlike u kvaliteti između najmanjih i velikih ekipa, mala je razlika u kvaliteti, svi imaju analize i svi se pripremaju na vrhunskom nivou. Time bih objasnio dosta iznenađujućih rezultata, zaključio je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.