Pavić: Nadam se da ćemo se odmoriti i naći vremena za proslavu

Foto: Snimka zaslona

– I dalje je teško opisati kakav je osjećaj, mislim da još uvijek nismo svjesni što smo napravili, rekao je Mate Pavić nakon povratka u Hrvatsku s titulom wimbledonskog pobjednika u konkurenciji parova. Nikola Mektić još je u Londonu, vraća se večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve se malo prebrzo događalo. Sinoć smo kasno završili, nismo ni spavali, bar ja, pola sata-sat vremena. Stigao sam na let rano ujutro… nismo ni svjesni još. Jučer smo bili presretni. Teško je, stvarno je teško opisati taj osjećaj, to je nešto posebno, posebno na Wimbledonu. Treba nam par dana da to slegne sve skupa, rekao je za HRT.

Ispisali su novu stranicu povijesti našeg tenisa, postali su prvi hrvatski par s Grand Slam naslovom.

– Bilo je teško, jako teško. Imali smo tri teška meča, posebno to četvrtfinale koje smo se vratili nakon 0-2 u setovima. I nismo igrali neki naš najbolji tenis. Eto, uspjeli smo to izvući. Polufinale također četiri seta, finale isto – teški mečevi. I sve skupa, s obzirom na stvari koje su nam se događale u Parizu još s Covidom, mislim da smo napravili sve što je u našoj mogućnosti: da odigramo i dva turnira prije, osvojimo titulu uvertira prije Wimbledona u Eastbourneu, tako da smo skupili mečeva na travi i fizički smo se pripremili koliko god smo mogli. To se kasnije pokazalo da smo bili spremni izdržati pet setova i fizički bili dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedba s Goranom Ivaniševićem koji je 2001. godine osvojio Wimbledon je neizbježna.

– Teško je, to je filmska priča Goranov Wimbledon, to svi znamo. Neka paralela se opet može povući, 20 godina poslije mislim da je lijepa priča da prvi put jedan hrvatski par da je opet podigao titulu. Baš eto, Goranov je bio dan ranije. Prošlo je točno 20 godina, mislim da je to sve skupa lijepa priča.

– Iskreno, ne priprema se ništa. Sinoć smo kasno završili. Mislim čak i da smo izgubili set ne bi ni završili meč, igrali bi danas jer se do 23 sata igra u Wimbledonu. To sve skupa se nekako prebrzo događalo. Neki plan za dalje ne postoji. Za tjedan dana bi već trebali putovati u Tokio. Imamo dosta obaveza obaviti za taj put. Nadam se da se možemo odmoriti par dana i nekako naći vrijeme za proslavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.