Pele: Neymar nije niti među 10 najboljih u Santosu

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (75) oštro je kritizirao zvijezdu Barcelone Neymara poručivši kako njegov sunarodnjak ‘nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neymar ne stvara prilike, niti donosi loptu prema naprijed. Teško ga je usporediti s najboljima kada ima mnogo nedostataka. Neymar je dobar igrač, ali i daleko od najboljih. Koliko je uopće golova zabio s glavom,” kazao je Pele u razgovoru za brazilski list Placar. Pele je kazao kako Neymar ne samo da nije među najboljima na svijetu, nego nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa, kluba u kojem su obojica potekli. “Neymar je izgradio ime, no on je daleko od klupskih legendi. Primjerice, Vasconcelos je bio deset puta bolji od Neymara,” poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Messija.

I Messi ima nedostataka

“Messi je najbolji igrač u posljednjih desetak godina. No, Messi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo također nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda,” rekao je Brazilac. Zanimljivo, prije četiri godine Pele je ‘opalio’ i po Messiju. “Messi je bolji od Pelea? Da bi se o tome raspravljalo, on treba postići 1.283 gola. Messi mi nije niti do koljena.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diego Maradona je loš

“Maradona je loš čovjek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol zabio je – rukom,” kazao je Pele. Tijekom karijere Pele je tri puta bio svjetski prvak s Brazilom (1958, 1962, 1970), dva puta klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962, 1963) i dva puta pobjednik Interkontinetalnog kupa (1962, 1963). Zabio je 1283 gola u 1363 nastupa.

Za Pelea nema nikakvih dvojbi tko je najbolji nogometaš svih vremena – on sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.