Pep Guardiola potrošio 800 milijuna eura za tri četvrtfinala Lige prvaka

Foto: fah

I dok je prošle sezone u Engleskoj osvojio gotovo sve što se osvojiti moglo sa svojim Manchester Cityjem u Ligi prvaka, koja mu je prema vlastitom priznanju bila glavni cilj ove sezone, ne može do same završnice. Radi se, naravno, o Pepu Guardioli, kojeg mnogi još uvijek smatraju najboljim trenerom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlobnici će reći lako je biti najbolji trener svijeta, a ipak zasad na klupi Cityja ne osvojiti glavnu premiju, Ligu prvaka, kad imate gotovo milijardu eura na raspolaganju i kad od igrača možete kupiti praktički sve što poželite. Sve možete kupiti, osim rezultata, i u tome je još uvijek ljepota sporta.

Naime, svaka sezona u kojoj ovakav, skupi Manchester City, koji se navodno sada zanima i za Lionela Messija, ne osvoji Ligu prvaka je gubitnička sezona, tim prije što su novci uloženi baš zbog osvajanja najvrijednijeg klupskog europskog trofeja. Guardiola je Manchester City preuzeo prije četiri godine, dakle, 2016., iako ga mnogi smatraju ponajboljim trenerom svijeta u tom razdoblju s Manchester Cityjem nije uspio napraviti priželjkivani europski iskorak. Iz godine u godinu klub troši nevjerojatne novce za pojačanja, navodno je Guardiola za ispunjenje svojih želja potrošio oko 800 milijuna eura, da bi na koljena padao već u četvrtfinalima Lige prvaka. Prošle sezone ”Građane” je zaustavio Tottenham, ove sezone skromni, ali dobro posloženi, francuski Lyon. Zajedničko tim porazima je ponašanje Pepa Guardiole, koji je nakon svakog od tih poraza padao na koljena. Potrošiti toliki novac, a da bi bili na koljenima zbog poraza od objektivno slabijeg protivnika, previše je i za Guardiolu.

Za vrijeme Guardiolinog mandata City je igrao osminu finala i tri četvrtfinala Lige prvaka, španjolski stručnjak potrošio je na pojačanja do sada oko već spomenutih 800 milijuna eura, točnije 778 milijuna eura. Pep je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka u dva navrata, 2009. i 2011. godine. Takav rezultat nije uspio ponoviti s Bayernom iako je na raspolaganju imao vrlo moćnu momčad. No, važno je naglasiti, prije deset godina Barcelona, predvođena trofeja gladnim Messijem, bila je izuzetna momčad. Daleko, daleko ispred onoga što je Barca danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morate nastaviti pokušavati. Detalji su ti koji prave razliku. U Ligi prvaka ne možete raditi pogreške, a mi smo to napravili”, rekao je nakon fijaska protiv Lyona u četvrtfinalu Lige prvaka Guardiola. Malo su te pogreške skupe, malo previše, najgore stalno se ponavljaju. City je, podsjetimo, prije nego li je nagazio na Lyonovu ”minu”, izbacio Monaco, Liverpool, kao aktualnog prvaka Europe i Tottenham, kao aktualnog europskog doprvaka. U polufinalu Lige prvaka Manchester City igrao je u sezoni 2015/16 kada je trener bio Manuel Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.