Perasović: Šarić može biti vođa, ali mi to mora pokazati!

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju krajem ljeta očekuje nastup na Eurobasketu, koji će se između ostalog održati i u Zagrebu, gdje je smještena naša skupina. Izbornik Velimir Perasović u razgovoru za Sportske novosti progovorio je o sličnosti između svojih nekadašnjih suigrača Dražena Petrovića i Tonija Kukoča s današnjim reprezentativcima Šarićem i Bogdanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborniku je postavljeno pitanje koje zanima sve ljubitelje košarke u Hrvatskoj, tko bi mogao biti naš novi vođa?

“Vođa se sam stvara, ne mogu ga ja odrediti. Draženu nitko nije trebao reći da je vođa, igrači su to sami osjetili. Bio je neprikosnoven i kada bi ostalo par sekundi do kraja napada, znalo se da lopta ide njemu. Sve dok jednom Kukoč nije uzeo loptu i rekao ‘ja ću’. I svima je bilo normalno da Kukoč preuzme ulogu vođe iako do tada nije bilo govora da bi netko zamijenio Dražena” – rekao je izbornik Perasović za Sportske novosti.

Hoće li to biti Dario Šarić ili netko drugi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem da to može biti Šarić, ali treba mi to pokazati. Nema razloga da mu ne povjerim važnu ulogu ukoliko to zasluži na pripremama, no bilo bi apsurdno gurati ga ako ne pokaže da može. Ali imamo mi još igrača koji mogu biti u takvoj poziciji. Bogdanović je killer, Tomić kada ima loptu, kreator poput Simona, egzekutor Hezonja. Od Šarića očekujem da će biti nositelj, ali ne znam hoće li to biti na način na koji vi zamišljate” – odgovorio je izbornik bez oklijevanja.

Francuska - Hrvatska 81-71
Ante Tomić dominira Euroligom u dresu Barcelona, a hrvatska javnost nema takav dojam kad igra za reprezentaciju. Izbornik je ponudio svoje viđenje o našem najboljem centru.

“Tomić ne treba igrati 40 minuta, ali ono što odigra mora biti u visokom ritmu. Jasno je da će se igra bazirati na njemu kada će biti na parketu. Ključno je da igra maksimalno, ali ne treba biti dominantan u brojkama niti trebamo očekivati čuda” – rekao je izbornik za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić, Bogdanović, Hezonja, Tomić, Rudež, Simon i ostali igrači imaju pred sobom period kad bi trebali srasti jedni s drugima, stvoriti pozitivnu i nadasve pobjedničku kemiju. Uz kvalitetnog izbornika i dobar rad, ako se sve poklopi, ovaj skup igrača mogao bi napokon razveseliti Hrvatsku nakon dugo vremena…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.