Perišić: ‘Svaka utakmica mora nam biti kao da je zadnja’

Foto: fah

Ivana Perišića za Stade de France vežu lijepe uspomene. Perišić je u Saint-Denisu 29. ožujka 2011. godine prvi put zaigrao od prve minute za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici koja je pred sedamdeset tisuća gledatelja završila bez pogodaka. Sutra ga s Vatrenima očekuje utakmica za bodove u Ligi nacija u reprizi finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, na žalost bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad igraš za Hrvatsku nebitno je tko je s druge strane, ova utakmica jest posebna jer je prva protiv Francuske poslije moskovskog finala tijekom kojega smo dominirali u prvom poluvremenu, ali smo nesretno primili dva gola. Pokušali smo u drugom poluvremenu promijeniti stvari, ali nije išlo. Nema nikakvog revanša, ovo je po meni nova utakmica. Puno je novih igrača na objema stranama, Francuzi će igrati u novom sustavu igre, dakle ovo je potpuno druga priča. Nadam se da ćemo biti spremni, moramo dati maksimum”, kaže Ivan koji tek hvata pravu formu poslije naporne, ali uspješne sezone i malo slobodnih dana do početka novih obaveza.

“Poslije finala Lige prvaka imao sam samo sedam dana za odmor, općenito gledajući nitko od nas nije baš na sto posto, ali to ne smije biti razlog da iz ovih dviju utakmica ne izvučemo nešto pozitivno. Nismo dobro ušli u utakmicu protiv Portugala, loše smo stajali na terenu, nije bilo dovoljno agresivnosti, nismo čak niti pokušali igrati, što je jedna od naših najboljih osobina, samo smo napucavali lopte… Dakle, ima puno stvari koje moramo popraviti i bolje raditi, jer nam se ne piše dobro ako nastavimo tako. Pričali smo, znamo gdje smo griješili, sutra je novi dan, nova utakmica i idemo po nešto pozitivno. Nisu ni Francuzi na sto posto, kao, uostalom, većina igrača, skoro nitko nije igrao utakmice. Međutim, moramo dati maksimum pa bilo to 45, 60 ili 90 minuta. Igramo za Hrvatsku protiv finalista svjetskog prvenstva, svaka utakmica mora nam biti kao da je zadnja”, ističe Ivan i ukazuje na snagu idućeg protivnika.

“Francuzi su nogometna sila i, bez obzira na karakter utakmice, oni imaju igrački kadar od četrdesetak ili pedesetak top igrača. Jednostavno, koga god stave ne znaš odakle će prijetiti veća opasnost, a uz to imaju i odličnog trenera i stvarno ćemo morati biti na visokoj razini ako mislimo izvući pozitivan rezultat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.