Perkovac: Ovi dečki imaju veliki potencijal

rukometaša
Fah

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je drugi poraz u drugom krugu natjecanja na Europskom prvenstvu. Nakon Francuske sinoć je bila bolja i Mađarska 29:26. Izabranici Gorana Perkovca nisu pronalazili rješenja za igru Mađara koji su zasluženo slavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad malo analiziramo cijeli turnir, odigrali smo vanzemaljski protiv Španjolaca, odigrali smo dobru utakmicu protiv Austrije, solidnu utakmicu protiv Rumunjske, jako dobru utakmicu protiv Francuske i ovo je bila prva slaba utakmica. Možemo biti kritični, ali ne bih kritizirao jer mislim da je tu jako puno pozitivnih stvari. Od pet utakmica jednu smo odigrali slabo, što nije strašno, rekao je izbornik Perkovac na konferenciji za medije dan nakon utakmice s Mađarima.

– Uzeo bih u zaštitu svoje igrače koji žele, imaju volju. Imamo jako puno problema, non-stop je netko bolestan, ne tražimo alibi, trudimo se, dajemo sve od sebe. Mislim da je to period odrastanja i sazrijevanja. Svi zajedno moramo imati strpljenja. Veliki sam optimist, znam da ovi dečki imaju veliki potencijal i bez obzira što se događalo stojim iza njih i mislim da će nam ova ekipa pružiti još dosta zadovoljstva u budućnosti, dodao je.

Uoči sutrašnjeg dvoboja protiv Islanda novi problemi za izbornika Perkovca. Naime, Karačić, Srna, Maraš i Mamić upitni su za nastup zbog povišene temperature.

– Nikako ne možemo posložiti ekipu ni za trening niti za utakmicu. Opet su nam četiri igrača pod temperaturom, pitanje je koliko će igrača biti sposobno za sutrašnju utakmicu. Ni ja ni igrači ne volimo alibije, to što imamo, s tim ćemo igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Domagoj Duvnjak je bolje i mogao bi biti sutra u sastavu.

Unatoč jučerašnjem porazu, Hrvatska i dalje ima priliku boriti se za odličje zahvaljujući sinoćnjem remiju Austrije i Njemačke 22:22.

U skupini I prva je Francuska sa šest bodova, druga je Mađarska sa četiri, kao i treća Austrija. Njemačka je četvrta s tri boda. Pretposljednja je Hrvatska s jednim bodom, a bez bodova je na začelju Island, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.