Perkovac: Uvjeren sam da ću ostati izbornik

rukometaša
Fah

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac osvrnuo se na poraz od Islanda i dosadašnji nastup na Europskom prvenstvu te najavio posljednju utakmicu protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme protiv Islanda, vodili dva razlike i imali napad u drugom poluvremenu. No, onda smo, iz meni neobjašnjivih razloga, izgubili prvih sedam, osam minuta 5-1 i tu se sve okrenulo. Nismo više bili u stanju povezati igru, poklanjali smo im lopte. Pobijedili smo sami sebe, dali smo protivniku mogućnost da nam daje lake golove i više se nismo mogli vratiti u utakmicu. Pravi razlog ćemo vidjeti nakon analiza. Mislim da trenutačno nemamo fizičku kondiciju da se nosimo s jakim ekipama. Kako turnir odmiče, mi sve teže držimo tempo s dobrim ekipama. Imamo reprezentaciju koja ima potencijal i koja će sigurno biti dobra, ali trenutno ovisimo o mladim igračima koji igraju malo u svojim ekipama i koji, kad dođe opterećenje od 40, 50 minuta, fizički ne mogu. A onda ne može ni glava. To je proces sazrijevanja, rekao je Perkovac.

Iako je nakon kiksa protiv Mađarske, Hrvatska i dalje bila u igri za polufinale, to nije pokazala na terenu.

– Nedostajalo je motiva, želje i volje. Nemoguće da Island, koji nema šansu za polufinale, ima veću motivaciju, želju i borbenost od nas. Nemam logično opravdanje za to, osim da je ekipa neiskusna i treba poraditi fizički te onda lakše podnosi turnir, objasnio je Perkovac.

Za Hrvatsku sad slijedi posljednja utakmica na Euru protiv Njemačke, a prema nekim računicama, našim je rukometašima bolje izgubiti kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čudna utakmica, ali nećemo se s tim opterećivati. Volio bih da moja ekipa igra na nivou na kojem smo igrali u prvom dijelu grupne faze, pa kako bude na kraju, rekao je Perkovac.

Kako kaže, uvjeren je da će ostati izbornik nakon ovog Europskog prvenstva.

– Uvjeren sam da ću ih ja voditi dalje. Govorio sam o kvaliteti igrača i odnosu da nije važno tko će biti trener, jer oni imaju znanja i potencijala da se razviju i budu jaka ekipa. Svatko će sam od igrača morati odlučiti da krene ulagati u sebe, dodao je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Duvnjak će igrati i dalje za reprezentaciju, ustvrdio je izbornik.

– Ma Dule će ostati u reprezentaciji. Mislim da to nije upitno. Nisam pričao s njim, ali pretpostavljam da hoće. Olimpijske igre su veliki motiv, zaključio je Perkovac, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.