Perković u posljednjoj seriji stigla do pobjede na Hanžeku!

Foto: fah

Posljednjeg dana trodnevnih atletskih uzbuđenja na 72. memorijalu Borisa Hanžekovića, mitingu iz Continental Tour Gold serije, na rasporedu je bio i obračun Sandre Perković i Valarie Allman u bacanju diska u kojemu je do pobjede stigla hrvatska rekorderka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković je u sjajnoj završnici deseti put slavila na Hanžeku, ovaj put hicem od 68,46 metara u zadnjoj seriji kojim je prestigla do tada vodeću Amerikanku.

Nakon četiri serije hrvatska rekorderka vodila je s hicem od 65,97 koji je bacila u drugoj seriji. Druga je bila Allman sa 65,75, također iz druge serije. No, peta serija donijela je promjenu vodstva, Amerikanka je bacila disk na daljinu od 66,33 metra, a Perković je podbacila.

Ipak, za sjajan završetak zagrebačkog mitinga Sandra Perković pobrinula se u posljednjoj seriji pobjedničkim hicem od 68,46 metara. Allman je u zadnjoj seriji bacila 67,55 i morala se zadovoljiti drugim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto osvojila je još jedna američka atletičarka, Laulauga Tausaga s hicem od 64,59, a četvrta je bila Njemica Claudine Vita sa 62,66 m.

Druga hrvatska predstavnica Marija Tolj zauzela je peto mjesto s rezultatom 61,23 koji je bacila u četvrtoj seriji. Šesta je Njemica Kristin Pudenz sa 59,15 m, a posljednja je Dankinja Lisa Brix Pedersen sa 58,29 m.

Grantu Hollowayju Memorijalna utrka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik 72. memorijalne utrke “Boris Hanžeković” je svjetski prvak na 110 metara s preponama, Amerikanac Grant Holloway sa 13.19 ispred sunarodnjaka Freddieja Crittendena sa 13.31 i Roberta Dunninga sa 13.36.

Rekord mitinga ostvarila je Jamajčanka Rushell Clayton na 400 metara s preponama sa 53.89, dok pokušaj Marokanca Soufianea El Bakkalija da postavi svjetski rekord u utrci na 2000 metara s preponama, disciplini koja se rijetko održava, nije bio uspješan. On je sa 5:14.06 minuta ostao gotovo četiri sekunde “kratak”.

Nezgodan termin na samom kraju sezone u kombinaciji s neugodnim hladnim vremenom uz povremenu kišu utjecao je na nešto slabije rezultate na ovogodišnjem mitingu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.