Petković iz Katara: Hrvatska se nema čega bojati, kvaliteta koju imamo je ogromna

Foto: fah

Svjetsko prvenstvo u Kataru drugo je veliko natjecanje za Brunu Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Vatrenih stekao je iskustvo na lanjskom Europskom prvenstvu koje je odigrano pod određenim restrikcijama s obzirom na pandemiju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

“Sada prevladavaju potpuno drukčiji osjećaji u odnosu na Euro koji se održavao u vrijeme covida. Prošlog ljeta nismo imali pravi osjećaj velikog natjecanja. Svjetsko prvenstvo je i veća smotra i velika pozornica za sve naše igrače. Konkurencija? Velika, ali to je normalno u hrvatskoj reprezentaciji. Kvaliteta je ogromna. Ne opterećujem se time, svi ovdje imamo isti cilj. Tko god od igrača bude igrao i zabijao, bit će dobro”, ističe Petković.

Hrvatska u Kataru brani srebro iz Rusije.

“Ne stavljamo si veliki pritisak na leđa. Nemamo razloga slušati bilo kakva predviđanja o favoritima za osvajanje naslova svjetskog prvaka. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj, okrenuti smo našoj momčadi i maksimalno fokusirani. Na kraju će se na terenu pokazati tko je bio u pravu kad su u pitanju predviđanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među napadačima Vatrenih velika je koncentracija kvalitete, bez obzira na to što se o toj poziciji u javnosti vode velike polemike.

“Ne dotiču me takvi tekstovi i nagađanja. Isključivo sam fokusiran na sve što mogu popraviti na sebi i na to čime ja mogu doprinijeti reprezentaciji. Imamo raznovrsne i jako dobre napadače. Nismo možda toliko postigli na reprezentativnom ili inozemnom planu, ali imamo kvalitetu. Hrvatska se nema čega bojati”.

Prva utakmica protiv Maroka puno toga može odrediti.

“Maroko je jako dobra momčad. Tek ćemo napraviti video-analizu, ali poznajemo njihove pojedince, znamo kakvi su igrači. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti na pravi način i da ćemo u toj utakmici biti na optimalnoj razini”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno je bio pun riječi hvale o svom reprezentativnom suigraču i rivalu u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

“Marko je odličan igrač, njegova statistika i sve ono što je napravio u Hajduku i na koju je razinu podignuo svoju momčadi najbolje govori u prilog tome. Imamo dosta dobar odnos još i prije nego što smo se vratili u Hrvatsku. Izuzev rivaliteta koji je izražen na terenu, jako dobro se slažemo van terena”, zaključio je Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.