Petković: ‘Skupit ćemo se i nastojati popraviti dojam s Francuskom’

Zagreb, 16.11.2019. - Utakmica skupine E kvalifikacija za plasman na EP 2020. Hrvatska - Slovačka. Na fotografiji Bruno Petković. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Usprkos katastrofi Hrvatske u Portugalu, Bruno Petković nastavio je tamo gdje je stao prije pandemije koronavirusa, zabio je već šesti pogodak za Vatrene u devet nastupa, potvrdivši status prvotimca koji je uoči pandemije izborio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek je lijepo zabiti gol, to je dobar osjećaj koji napadaču daje potrebnu dozu samopouzdanja za sljedeće izazove. Međutim, radije bih mijenjao taj pogodak za tri boda. Na žalost, niti smo dobro završili rezultatski, niti smo imali dobru igru, ali ne treba previše negativno gledati na ono što je bilo. Naravno da iz ovog poraza možemo jako puno naučiti, sve ono u čemu smo griješili tijekom utakmice protiv Portugala moramo iskoristiti da bismo bili bolji u utorak, kaže Bruno Petković ,  koji je u Portu postigao svoj šesti pogodak u reprezentativnom dresu i koji realno sagledava činjenice poslije neugodnog rezultata.

– Mislim da je veći problem od četvrtog primljenog pogotka u samoj završnici utakmice bila naša nemoć, Portugalci su puno bolje dijelovali tijekom cijele utakmice i bili puno bolja momčad od nas. Nećemo reći da konačni rezultat nije bitan, ljepše izgleda kada izgubiš 0:1, nego 1:4, ali taj posljednji pogodak ne mijenja previše činjenicu da smo trebali dati puno više. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti u idućim utakmicama.

Ostaje dojam da su portugalski igrači bili  svježiji od hrvatskih, ali Bruno ne želi tražiti alibije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne vjerujem da postoji razlika, nisu ni oni u bajnoj situaciji, nije njihovim igračima ova utakmica došla usred sezone, i oni polako hvataju formu. Jednostavno smo jako puno toga radili krivo. Nismo još uspjeli napraviti analizu utakmice da bismo sa sigurnošču mogli definirati sve što bismo trebali popraviti u našoj igri, a ja ne želim sam tražiti razloge poraza i loše igre. Sigurno je da ćemo se skupiti svi zajedno i nastojati biti puno bolji protiv Francuske.

Igrači su poslije poraza od Portugala očekivano bili razočarani, pomogli su međusobni razgovori.

– Razgovarali jesmo, naravno, ali… Glave su poslije utakmice bile vruće. Bilo je puno ideja, sigurno jako puno dobrih, ali moramo hladnih glava sjesti zajedno, pogledati video-analizu i donijeti najbolje odluke za utakmice koje slijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuju nas svjetski prvaci  Francuzi, težak izazov nakon debakla u Portu.

– Poraz od Portugala ne mijenja činjenicu da igramo protiv aktualnih svjetskih prvaka. Jedna pobjeda bi nam možda donijela dozu samopouzdanja, možda bismo, što se kaže, poletjeli da smo pobijedili Portugal. Ne možeš previše znati, možda bi nam bilo lakše u nekom drugom tajmingu, da smo kompletni i u boljoj formim, ali kako nama, tako i njima. Ne vjerujem da su oni u idealnoj situaciji i s kompletnim sastavom, ali očekuje nas potpuno drukčija utakmica u odnosu na onu u Portu. kaže Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.