Petrovićeva posljednja utakmica na klupi? ‘Vrlo vjerojatno’

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju od 18 sati igra u Splitu pretkvalifikacijsku utakmicu 6. kola za Europsko prvenstvo 2025. godine protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku konferencije za medije v.d. izbornika Aleksandar Petrović izrazio je žaljenje što prije dvije godine nije preuzeo Split jer bi time u trenerskoj karijeri bio na klupi četiri najveća hrvatska kluba.

– Utakmica protiv Švicarske otišla je u smjeru u kojem nisam očekivao, kazao je Petrović te rekao da su bili nervozni napadački. Pohvalio je obranu protiv Švicarske, posebno u drugom poluvremenu, i dodao da se ne smije podcjenjivati njihova reprezentacija.

Zatim se okrenuo prema Austriji i rekao da se nada dobrom ambijentu u Splitu te da će dvorana biti puna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ova Austrija je kvalitetnija od one iz 11. mjeseca, ali to ne mijenja našu poziciju. Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu i pobijediti. Sva trojica igrača koja su bila izvan zapisnika u utakmici protiv Švicarske će biti u rosteru od 12 igrača. Neće igrati Antonio Jordano jer je otišao na liječnički za novi klub, a za drugu dvojicu ću odlučiti nakon treninga, rekao je Petrović.

Na ljestvici skupine vodi Poljska s devet bodova koliko ima i Hrvatska, no Poljaci su prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Švicarska je na sedam bodova, a Austrija je na začelju s pet bodova.

Prvo mjesto donosi plasman u kvalifikacije za EuroBasket, a drugo u nastavak pretkvalifikacija koje su na rasporedu na ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Petrović najavljivao da će ovo vjerojatno biti posljednja utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri.

– Neću naglašavati, s 33 godine karijere, ali vrlo vjerojatno jest. Jednostavno, preda mnom je ozbiljan zadatak da u trećem mjesecu obavim ono za što sam došao u Savez što se tiče struke. Već sam ranije predložio izbornike za mlađe kategorije, a bio sam i aktivan sudionik svih aktivnosti i prijedloga prema klubovima oko novih sistema natjecanja. Dosta tih stvari se događalo iza scene. Sad slijedi ono što vas zanima za izbornika. A što se tiče pitanja o posljednjoj utakmici na klupi. Vrlo vjerojatno jer me povijest naučila nikad ne reci nikad. Još uvijek imam energije, ali na kratke relacije. Kad imate toliko godina, i shvatite da ste najstariji trener tu, pa kažem “vrlo vjerojatno”, ali klupska klupa ne dolazi apsolutno u obzir, rekao je Petrović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.