Plenković: Važno je da se problemi koji postoje u hrvatskom nogometu počnu rješavati

Foto: fah

Premijer Andrej Plenković komentirao je situaciju u borbi za poziciju predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza između Davora Šukera i Darija Šimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da sport treba biti depolitiziran.

“Važno je da se problemi koji postoje u hrvatskom nogometu počnu rješavati. Nogomet, kao i sport općenito, mora biti onaj proces u društvu kroz koji ljudi uče i o timskom radu, motivaciji i zdravom životu. Sport ne smije pridonijeti tome da se stvaraju podjele između sjevera i juga, između klubova, ne smijemo imati više navijačkoga nasilja”, rekao je Plenković.

Misli da način izbora predsjednika HNS-a nije dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo bi dobro da u tom procesu ima više kandidata, da iznesu svoje prijedloge i da se formalno mogu kandidirati te da na taj način i Hrvatski nogometni savez napravi iskorak i promjene. Smatram da je to osobito važno kada nam reprezentacija ostvaruje ovako sjajne rezultate kao što je plasman na Svjetsko prvenstvo gdje se automatski stvara jedno pozitivno ozračje u društvu. I zato se nadam da će svi koji vode nogometni savez voditi računa o tome koliko njegovo djelovanje može imati i simbolički, transformativni učinak na procese u društvu”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.