Pletikosa vjeruje u uspješan prvenstveni debi za Deportivo

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa vjeruje da će uspješno debitirati u srijedu za Deportivo iz A Corune u prvenstvenom susretu protiv Athletic Bilbaa, u kojem zbog crvenog kartona dobivenog u nedjelju neće nastupiti prvi vratar German Lux.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spreman sam i vjerujem u sebe. Uvjeren sam da ću u srijedu odraditi dobar posao“, rekao je 37-godišnji hrvatski vratar.

Pletikosa je posljednji put branio prije devet mjeseci za ruski Rostov, a u siječnju je kao slobodni igrač došao u Deportivo. Od tada se priprema za povratak među vratnice.

“Osjećam se dobro te sam zadovoljan sadašnjom formom. Ne brine me što nisam branio u posljednje vrijeme. To me je motiviralo”, rekao je Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deportivo se nalazi na desetom mjestu španjolskog prvenstva s 32 boda, a Athletic Bilbao je na sedmoj poziciji s 38 bodova. Momčad iz A Corune, međutim, nije pobijedila u posljednjih dvanaest utakmica. Posljednji put je slavila u prosincu protiv Eibara.

“U nogometu je najvažnija vjera. Ako izgubiš dvije utakmice zaredom, to ne mora biti ključno. Treba se samo sjetiti dobrih trenutaka”, smatra Pletikosa.

U nedjelju je Deportivo izgubio kod kuće od Granade s 0-1, a prvi vratar Lux dobio je izravni crveni karton u 93. minuti zbog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pletikosi za mjesto među vratnicama konkurira i 29-godišnji Manu Fernandez, a najveća prijetnja u prvom nastupu mogla bi mu doći od napadača Aritza Aduriza koji je ove sezone u 42 utakmice za Athletic postigao 27 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.