Pobjeda protiv Tunisa: Hrvatska u finalu nakon još jedne drame 11-eraca

Foto: snimka zaslona

Hrvatska je prošla u finale turnira u Kairu nakon što je bila bolja u raspucavanju 11-eraca od Tunisa. Nakon 90 minuta je bilo 0:0, a onda je heroj kod izvođenja udaraca s bijele točke bio Ivica Ivušić koji je ušao u nastavku utakmice te na kraju obranio čak tri 11-erca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta.

Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis. U nastavku se Hrvatska donekle razigrala, ali u pogodak nije pretvorila ni jednu od četiri-pet dobrih prilika pa su o pobjedniku i finalistu nakon 0-0 odlučivali jedanaesterci.

Tunis je imao ‘meč-loptu’ tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale. Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativci istrčali su na polufinalni ogled u novoj garnituri plavih dresova, a od samog starta preuzeli su posjed, dok su Tunižani odmah zauzeli obrambeni gard.

U petak je finale izborio domaćin Egipat koji je s minimalnih 1-0 pobijedio Novi Zeland. Tako će u utorak finalnu utakmicu odigrati Hrvatska i Egipat, dok će se za treće mjesto boriti Novi Zeland i Tunis. Oba susreta počinju u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.