Pobjeda Slokar, fantastična Zrinka Ljutić na petom mjestu

ljutić
Foto: fah

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu 18-godišnja Zrinka Ljutić sjajno je iskoristila priliku za nastup na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, gdje je u najjačoj svjetskoj konkurenciji osvojila peto mjesto, a do prve slalomske pobjede u karijeri došla je Slovenka Andreja Slokar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta, a beskompromisnim nastupom u finalnoj vožnji ostvarila je šesto vrijeme za ukupno peto mjesto na kraju, što joj je donijelo 45 bodova.

To je i najbolji rezultat hrvatskog ženskog skijanja otkad je Ana Jelušić 2009. bila četvrta u Garmisch-Partenkirchenu.

Leona Popović je drugo natjecanje zaredom završila pogreškom u prvoj vožnji. Najbolja hrvatska skijašica je sezonu završila sa 146 bodova što joj je donijelo 14. mjesto među slalomašicama, dok je Zrinka Ljutić sa 50 bodova završila kao 30. među najboljim slalomašicama svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.