Rukometna LP – Poraz PPD Zagreba

U prvom susretu osmine finala rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni izgubio od njemačkog Rhein-Neckar Lowena 23-24 (12-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 27. ožujka u Mannheimu, a pobjednik iz ovog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv Paris Saint-Germaina.

PPD Zagreb je protiv vodeće momčadi njemačkog prvenstva veći dio utakmice bio ravnopravan, međutim nekoliko vezanih pogrešaka u posljednjim minutama otvorile su Lowenu priliku za pobjedu, što je iskusni gosti odmah kaznili. Zanimljivo, bio je to sedmi međusobni susret Zagreba i Lowena, a hrvatski prvak još uvijek čeka prvu pobjedu. Lowen je slavio četiri puta, a tri susreta su završila bez pobjednika.

PPD Zagreb i RN Lowen su u osmini finala Lige prvaka igrali i prije pet godina, a tada su slavili Nijemci. U Zagrebu je bilo 31-28 za Lowen, dok je uzvrat završio 27-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački sastav je bolje otvorio utakmicu i u 12. minuti je imao tri gola prednosti (6-3). U nastavku prvog dijela hrvatski prvak je odigrao daleko bolje. Momčad Veselina Vujovića je u 26. minuti uspjela izjednačiti na 10-10, a do kraja poluvremena i povesti 12-10. Na otvaranju drugog poluvremena Lowen je s dva brza gola izjednačio na 12-12. Zagreb u 40. minuti ponovo bježi na dva gola prednosti (16-14), no njemački sastav tada radi seriju 3-0 i u 44. minuti dolazi do prednosti 17-16 . U preostalih 16 minuta Lowen je bio u stalnoj prednosti. Zagreb je šest puta izjednačio, ali nikako nije uspio doći do vodstva. Minutu i pol prije kraja susreta gosti su poveli 24-22, a Zagreb je do kraja uspio tek ublažiti poraz.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Mads Mensah Larsen sa šest golova, dok je Borko Ristovski sakupio 11 obrana. Kod PPD Zagreba Luka Šebetić, Zlatko Horvat i Domagoj Pavlović zabili su po pet golova, dok je Ivan Stevanović imao devet obrana.

Ovo je peti put da PPD Zagreb igra osminu finala Lige prvaka u ovom sustavu natjecanja. Dvaput su prošli, a dvaput ispali. Slavili su protiv Metalurga i Koldinga, a ispali od Barcelone i RN Lowena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu osmine finala rukometne Lige prvaka mađarski MVM Veszprem je na gostovanju pobijedio Motor Zaporožje 29-24, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski rukometaš Renato Sulić.

Sulić je postigao pet pogodaka, baš kao i Slovenac Gašper Marguč, dok su Laszlo Nagy i Momir Ilić dodali su po četiri gola. Mirko Alilović nije branio za mađarski sastav. U redovima ukrajinskog sastava najefikasniji je bio Igor Soroka sa sedam golova. Uzvratni susret je 26. ožujka.

Korak do plasmana u četvrtfinale je i poljski sastav Vive Targi Kielce koji je na gostovanju pobijedio Meškov Brest 32-28. Kielce su do pobjede predvodili Michal Jurecki sa 10 golova, te Karol Bielecki s osam golova. Hrvatski rukometaši Manuel Štrlek i Ivan Čupić zabili su po tri gola, dok se Denis Buntić nije upisao među strijelce. Kod Bjelorusa najefikasniji je bio Pavel Atman sa sedam golova. Ljubo Vukić nije se upisao među strijelce. Uzvrat je 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujuću pobjedu ostvario je i Flensburg-Handewitt koji je u francuskom Montpelieru slavio protiv istoimene momčadi 28-27. Njemački sastav je do pobjede predvodio Johan Jakobsson s pet golova, dok je kod Francuza najefikasniji bio Dragan Gajič sa šet golova. Za Flensburg je nastupio hrvatski rukometaš Krešimir Kozina. Uzvrat je 27. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.