Počasni predsjednik Bayerna poručio: ”Koga briga za nogomet u trenucima kad liječnici u Italiji donose odluke o životu i smrti”

Foto: fah

Sve je izvjesnije da Europskog nogometnog prvenstva neće biti. Pandemija koronavirusa u ovom trenutku jača je od sporta, zdravlje je, kako to i treba biti, stavljeno na prvo mjesto. Više će se znati u utorak nakon sastanka UEFA-e. Inače, domaća prvenstva u svim sportovima su trenutno u prekidu, pod velikim znakom pitanja je drugi teniski Grand Slam sezone, Roland Garros, kao i Europsko prvenstvo te Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali prije nekoliko dana ugledni francuski L’Equipe najavio je da bi se Europsko nogometno prvenstvo moglo prebaciti za iduću godinu. Jučer je s druge strane The Athletic otkrio da je UEFA privremeno obustavila sve aktivnosti glede priprema za Euro.

I u Njemačkoj opasni virus uzima ljudske živote, odrazilo se to, kao i u ostatku Europe, na sve pore društva, pa tako i na sport. Počasni predsjednik Bayerna, Uli Hoeneß, smatra da u ovom trenutku nitko ne smije razmišljati o nogometu, već isključivo o zdravlju, vlastitoj sigurnosti, kao i sigurnosti drugih ljudi.

”Jedino normalno je da je sad sve prekinuto. Sada je najvažnije da svi budu u svom okruženju i pomognu da bude što manje slučajeva zaraze. Kao društvo moramo biti maksimalno osjetljivi na ono što se događa širom svijeta”, kazao je Hoeneß nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nogomet? Koga briga za nogomet u trenucima kad liječnici u Italiji donose odluke o životu i smrti. Pitate me treba li odgoditi Euro? To je pitanje u ovom trenutku totalno besmisleno. Shvatite da imamo problem s nečim što će promijeniti svijet. Korona utječe na sve nas i promijenit će naše živote. Nema smisla igrati ovaj Euro u 12 gradova. Realno je jedino da pričekamo četiri tjedna ili koliko već bude potrebno. Možda čak i do listopada, to nitko ne može znati u ovom trenutku. Znamo što nam je činiti. Smatram da moramo obustaviti sve aktivnosti u nogometu i ozbiljno razmisliti prije nego što donesemo neke odluke. Nogomet se ne smije shvaćati previše ozbiljno. Strpljenje je najvažnije u ovom času”, poručio je počasni predsjednik Bayerna u intervjuu za Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.