Počela Triglav vaterpolska regionalna liga

Foto: fah

Utakmicom Mornara BS i Partizana u Makarskoj je počela 11. sezona Triglav vaterpolske regionalne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je igrana u Makarskoj zbog obnove poljudskog bazena, a Mornar BS je pobijedio sa 10-8 (3-1, 1-4, 2-1, 4-2).

Mornar je bolje otvorio utakmicu. Poveo je 2-0 i 3-1, no Partizan je okrenuo rezultat stigavši do vodstva 6-4. U posljednjoj četvrtini beogradski sastav je vodio 7-6 i 8-7, ali je Mornar zaključio utakmicu serijom 3-0 za vodstvo 10-8 i pobjedu na startu nove sezone.

Splićane su do pobjede predvodili Marin Vrdoljak i Ivan Živković sa po tri gola, dok su Slavko Ćalić i Rino Burić zabili po dva gola. Kod gostiju najefikasniji su bili Nikola Radulović s tri, te Petar Tomić s dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna vaterpolska liga je pokrenuta 2008. godine, a pokretači su bili nacionalni vaterpolski savezi Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Jedne je godine u ovom natjecanju nastupao i najjači talijanski klub, Pro Recco, a prije nekoliko godina u ligu su ušli i srpski klubovi.

Dosad su Triglav ligu najviše puta osvajali hrvatski klubovi. Dubrovački Jug CO je slavio četiri puta, a riječko Primorje ima tri naslova. Dva puta je prvak bio Jadran (HN), a jednom Pro Recco.

Triglav liga se i ove sezone igra u dva jakosna razreda – A1 liga sa 10 klubova i A 2 liga sa 12 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.