Pogodak Luka Modrića ljepši je od pogotka koji je službeno proglašen najljepšim pogotkom Eura

Foto: fah

Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj i četvrti dan nakon završetka izaziva brojne polemike, pa i svađe te teške optužbe. Naime, ne govori se o pobjedniku kao o zasluženom prvaku Europe, mislimo na Portugal, ne govori se o Ronaldu, pa i o njegovim golovima, bez obzira koliko najbolji europski nogometaš bio jednim dijelom indisponiran tijekom Eura, govori se o sucima, o dopingu i o “običnim” golovima, a koji su proglašeni najboljim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Euru, nažalost, dobrim dijelom svjedočili smo lošoj kvaliteti nogometa, Portugal je do naslova došao skoro na isti način kao i Grčka prije 12 godina, kada su Grci u finalu svladali baš Portugal, no, unatoč tome bilo je akcija i prekrasnih pogodaka koji zaslužuju pozornosti i duže pamćenje. Logično je također postaviti pitanje je li sustav od 24 reprezentacije pokazao dobre rezultate ili je razvodnio kvalitetu nogometa na Europskom prvenstvu, no, ono što je mnoge šokiralo je zapravo najljepši pogodak Eura. Njega je postigao Mađar Zoltan Gera, navodno su tako odlučili navijači.

Mnogi u tako nešto ne vjeruju s obzirom da u konkurenciji ima puno sjajnih golova, primjerice golovi hrvatskih reprezentativaca, Luke Modrića i Nikole Kalinića, pa golovi koje su dali Cristiano Ronaldo i Švicarac Xherdan Shaqiri. Švicarac je fenomenalno zabio škaricama, što je oduvijek smatrano vrhunskim nogometnim potezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, nitko ne tvrdi da pogodak Gere nije lijep, ali, ruku na srce bilo je ljepših.  Mnogima se čini kako su Shaqirijeve škarice ili Ronaldova peta, Modrićev volej, Payetova “bomba” ili Kalinićev gol Španjolcima puno bolji izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.