Poklepović dočekuje Štimca, Zagreb traži revanš protiv Osijeka

Foto: www.hajduk.hr

Nogometaši Hajduka dočekuju od 17 sati na Poljudu dalmatinskog rivala iz Zadra u sklopu 23. kola MAXtv Prve lige. Nakon prošlotjednog poraza protiv Lokomotive, splitski klub ima priliku izjednačiti se s ‘Lokosima’ koji su u petak remizirali s Istrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanko Poklepović ima priliku upisati i treću pobjedu nad Zadranima ove sezone. U prve dvije utakmice Hajduk je protiv Zadra slavio s ukupnih 9:0 (3:0 i 6:0). Poklepović ne može računati na Gotala koji se ozlijedio na treningu uoči utakmice. U sastavu bi se trebali naći mladi Vlašić, možda Balić, a sigurno Artem Milevskyi. Mezga i Jozinović su povratnici u momčad, prvi nakon ozljede, a drugi iz B momčadi, u kojoj je bio skoro od početka sezone.

2015021541824b78d50a8e3d8d641fe2
“Čeka nas vrlo zanimljiva utakmica, zanimljiva jer se od Hajduka uvijek očekuje pobjeda, a Zadranima su potrebni bodovi. Gledao sam malo protivnika i teško me mogu iznenaditi, dobro poznajem njihove trenere i vjerujem da će igrati u istom rasporedu. Kod nas nema dileme tko će igrati i tko je spreman, sve se i onako zna” – rekao je popularni ‘Špaco’ uoči dalmatinskog derbija.

Zadranima je svaki bod zlata vrijedan, pa s tim pristupom ulaze u ovaj dvoboj. Nakon domaćeg poraza, pomalo i nočekivanog, protiv Zagreba, Štimcu i dečkima polako gori pod nogama. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije i igrač/trener Hajduka ne krije koji mu je klub ‘u srcu’, ali ističe kako je ovo posao i da oni dolaze po minimalno jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva HNL: Zadar - Osijek 3-1
“Nije tajna da sam ja hajdukovac, ali ovo je ipak posao. Uvijek trebate biti na strani momčadi koju vodite, bez obzira što mi je Hajduk u srcu, sa Zadranima želim osvojiti najmanje jedan bod na Poljudu” – izjavio je trener Zadra Igor Štimac.

U momčadi sa Stanova neće biti jedino kartoniranog Krajačića, dok se u sastav ‘plavih’ vraćaju  ‘hajdukovci’ Drago Gabrić i Tonči Mujan, te Domagoj Pušić, koji je odradio suspenziju.

MAXtv Prva Liga, stadion Poljud, 17 sati:
Hajduk – Zadar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje Osijek, predvođen iskusnim trenerskim liscem, Šuškom. Momčad Zagreba trenutno se nalazi na petoj poziciji u prvenstvu, a ‘mir u kući’ kupili su gostujućom pobjedom kod Zadra. Tu pobjedu trebali bi potvrditi osvajanjem prvih bodova ove sezone protiv Osijeka, u koliko to ne uspiju, gotovo da nisu ništa napravili u prošlom kolu kad su uzeli sva tri boda.

HNL: Zagreb-Rijeka 20.07.2014
“Vrijeme je za uzvrat Osječanima. Prvi puta smo ih potpuno nepotrebno podcijenili i taj je dvoboj završio 1:2 domaćim porazom. U uzvratu su nas izvrgnuli batinama i dobili preko onog čudnog jedanaesterca. Voljni smo im uzvratiti, ali ni slučajno na isti način. Mi igramo nogomet, mi ne tučemo”, komentirao je za Sportske Novosti Filip Krovinović.

Zagreb će biti kompletan i niti jedan igrač ne nedostaje Mediću i Kopiću. Krovinović i Stepčić vraćaju se u sastav, prvi nakon bolesti, a drugi nakon odrađene suspenzije. Povratak Valentina Stepčića posebno je važan za ‘Pjesnike’ jer je upravo on najbolji asistent momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi s Dinamom dao je krila Osječanima, a kad tome pridodamo i pobjedu nad Splitom, jasno je kako momčad Ive Šuška ide put Zagreba po nova tri boda. Iako ‘Pjesnici’ imaju čak 11 bodova više od osmoplasirane momčadi lige, Osijek je taj koji je ove sezone slavio u oba susreta. Na ovo gostovanje idu po nastavak pozitivnog niza.

Prva HNL, Lokomotiva - Osijek 04.04.2014
“Zagreb jako respektiram, pratio sam njegove rezulate i ništa me tu ne može zavarati. Niti utakmica s Lokomotivom to ne može jer takvi se dani svima mogu dogoditi, a vidjeli ste da su se već iduću utakmicu oporavili od poraza i slavili u gostima” – izjavio je strateg Osijeka, Ivo Šušak.

Osječanima će u ovom susretu nedostajati Kurtović, Aneff, Pavić i Špehar, koji se oporavljaju od ozljeda.

MAXtv Prva Liga, stadion Kranjčevićeva, 15 sati:
Zagreb – Osijek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.