Policija: Za finale hrvatskog kupa nenarušeno stanje sigurnosti u Vinkovcima

Foto: fah

Nogometna utakmica finala hrvatskoga kupa između HNK Hajduk iz Splita i GNK Dinamo z Zagreba, održana u srijedu u Vinkovcima, prošla je bez izravnih sukoba navijačkih skupina, kao i bez narušavanja stanja sigurnosti u gradu, priopćeno je u četvrtak iz PU vukovarsko-srijemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine stadiona HNK Cibalije u Vinkovcima zabilježena postupanja prema 36 osoba zbog alkoholiziranost i vrijeđanja policijskih službenika, počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na nogometnim stadionima kao i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

U 66. minuti zapaljen je veći broj baklji koje su bačene na teren, a jedna od njih pogodila je policijskog službenika i lakše ga ozlijedila. S obzirom da je cijeli stadion bio pod video-nadzorom policija istražuje taj događaj.

Nisu utvrđeni nikakvi drugi incidenti uoči i nakon odigravanja utakmice u gradu i na širem gradskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.