Polufinale Davis Cupa u Zagrebu ili Splitu, Hrvatska bira tvrdu podlogu?

Foto: Twitter

Hrvatska je napravila pravi podvig u četvrtfinalu Davis Cupa preokrenuvši 0:2 protiv SAD-a na njihovom terenu u Portlandu. U petak je sve  izgledao izgubljeno nakon što je Marin Čilić izgubio protiv Jacka Socka, no, samo 48 sati kasnije puno se toga preokrenulo. Naime, Hrvatska je zahvaljujući tri pobjede u nizu izborila polufinale Davis Cupa, novo u svojoj bogatoj sportskoj povijesti. Koliko je u sportu potrebno od tuge do sreće pokazao je i čudesan preokret Hrvata u Portlandu.  Velika je Amerika, ali hrvatska Davis Cup reprezentacija od nje nikad nije izgubila, pa ni onda kada je igrao Andy Roddick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je važno naglasiti činjenicu da će Hrvatska u polufinalu protiv neugodne, ali ne i nepobjedive, Francuske imati prednost domaćeg terena, što je dobro jer će na taj način imati pravo odabrati podlogu na kojoj će igrati, a koja bi mogla manje odgovarati Francuzima, po svemu sudeći naši će odabrati tvrdu podlogu, a mjesto domaćinstva polufinala će se vjerojatno odlučivati između Zagreba i Splita, iako se spekulira o tri grada. Činjenica je ipak da su Zagreb, kao favorit, i Split najizgledniji kandidati. Za polufinale je nužno imati dvoranu koja ima minimum 7000 mjesta, osim ukoliko Međunarodni teniski savez ne da posebnu dozvolu. Glede podloge dovoljno je zasad reći da Francuzi, s obzirom na Roland Garros u “svom dvorištu” ipak igraju bolje na zemlji od hrvatskih tenisača.

Kako vidimo ipak su dvorane koje su prije koju godina građane u Hrvatskoj, uz veliki otpor i negodovanje jednog dijela hrvatske javnosti, potrebne našoj zemlji, posebno kod ovakvih spektakularnih sportskih događaja, koje će pratiti dobar dio stranih i svi hrvatski mediji. Uz Split i Zagreb spominje se i Zadar kao mogući domaćin polufinala Davis Cupa. Ukratko, polufinale bi se moglo igrati u Areni Zagreb, Spaladium Areni u Splitu i na Višnjiku u Zadru. Uvjereni smo, gdje god da se igrali, Hrvatska će imati veliku potporu navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.