Ponijeli se poput dijela hrvatskih novinara: Marca i ostali madridski mediji tjeraju Balea iz Reala, neugodno ih iznenadio Zidane

Foto: Snimka zaslona

Novinar Marce, Ruben Martin, umislio si je da je novinar iz Hrvatske te se prometnuo u glavnu polugu za izbacivanje velškog nogometaša, Garetha Balea, iz Reala. Naime, spomenuti novinar je napisao kako se Bale ruga navijačima kraljevskog kluba te suigračima: ”Nije ga briga ni za koga od njih. Ne zaslužuje nositi Realov dres i ne bi ga smio obući nikada više”, procijenio je novinar Marce, koji je tako odlučio presuditi što zaslužuje, a što ne zaslužuje Bale, koji je u Real došao iz Tottenhama, odakle je stigao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Još malo pa će madridski novinari umisliti, poput nekih hrvatskih, da su suci i izvršitelji kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, podsjetimo, Gareth Bale je plasman Walesa na Europsko prvenstvo poslije pobjede protiv Mađarske u Cardiffu 2:0 proslavio tako što je nasmijan mahao zastavom Walesa na kojoj je pisala navodna lista njegovih prioriteta: “Wales. Golf. Madrid. Tim redom.”

Zašto Baleu ne bi na prvom mjestu bila njegova domovina i zašto bi bilo to sporno za madridske medije teško je odgonetnuti, spomenimo tek kako je Real nedavno zatražio i od Luke Modrića  da interese kluba stavi ispred interesa reprezentacije i da su madridski mediji takav zahtjev klub podržali. Modrić ih je jednostavno ignorirao.

S druge strane Madrid Sport poručuje kako bi Real trebao raskinuti promptno ugovor s Baleom jer je ”njegov potez neukusan i neoprostiv.” Svojim pisanjem, ali i nesmotrenim postupkom samog Balea ( nije baš trebao staviti ”Golf” na drugom mjestu…”), novinari su potakli navijače na reakciju, dio njih je ogorčen ponašanjem velškog nogometaša koji je već duže vrijeme u neizvjesnoj poziciji u Realu. Stalno ga tjeraju, a on se ne da otjerati.

Dio medija piše kako se očekivalo da će Zidane reagirati odmah i otjerati Balea, zasad se to nije dogodilo, i ti su mediji razočarani postupkom Francuza. Naime, slavni trener navodno ne želi nove podjele unutar momčadi uoči nastavka za Real još jedne turbulentne sezone. Drugim riječima, radi ”mira u kući” Zidane je odlučio prijeći preko poteza Garetha Bale.  Ako se ”Bale ruga suigračima” kako je onda moguće da bi došlo do podjela unutar momčadi kada bi eventualno Real potjerao velškog nogometaša? Zar ti isti suigrači ne bi u tom slučaju odahnuli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li naposljetku reprezentativcu Walesa oprostiti navijači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.