Poraz Ive Karlovića u Atlanti, kiša zaustavila hrvatskog veterana…

Foto: fah

Hrvatski veteran Ivo Karlović poražen je u susretu 1. kola na ATP turnira tenisača u Atlanti od Amerikanca Donalda Younga s 6-2, 6-7 (4), 6-7 (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je prekinut u ponedjeljak navečer zbog kiše pri vodstvu našeg igrača 6-2, 5-5, a nastavak nije donio ništa dobro 39-godišnjem Zagrepčaninu jer je 10 godina mlađi Young dobio dva seta u “tie-breaku”.

Karlović je u ponedjeljak zabio 17 asova, a u utorak još 13, no niti tih 30 nedodirnutih servisa nije mu donio pobjedu jer je imao ipak previše – čak 11 – dvostrukih pogrešaka. Karlović je u drugom gemu nastavku spasio tri vezane set-lopte, ali je u “tie-breaku” došao u zaostatak od 0-4, kojeg je uspio dostići s četiri uzastopna poena, sve dok Young, koji je dobio wild card za ovaj turnir, nije iskoristio novu neopreznost Karlovića i dobio prvi set. U trećem setu Karloviću nije bio dovoljan “break” i vodstvo od 4-1, pa je potom Zagrepčanin u 12. gemu imao i propustio i meč-loptu na Youngov servis. U “tie-breaku” je Ivo spasio jednu meč-loptu, ali nije uspio drugu.

Bio je to peti međusobni dvoboj Karlovića i Younga te druga pobjeda Amerikanca, koji je tek 230. na ATP listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.