Portugal pobijedio Italiju! Eder donio Hrvatskoj status nositelja za SP u Rusiji!

U prijateljskom nogometnom susretu odigranom u Dohi nogometaši Portugala su pobijedili Italiju s 1:0 pogotkom Edera u 53. minuti, na asistenciju Quaresme. Talijani su nastupili u skoro najjačem sastavu, dok za Portugalce nije igrala njihova prva zvijezda Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila bitna i Hrvatskoj, jer kako Italija nije uspjela pobijediti, Vatreni su završili u “prvom šeširu” za srpanjski ždrijeb te imaju status nositelja za SP 2018. godine. Izvlačenje skupina za kvalifikacijski ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. je 25. srpnja, a sada se i službeno znaju jakosne skupine.

U prvoj jakosnoj skupini su Hrvatska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Rumunjska, Engleska, Wales, Portugal i Španjolska. Drugu jakosnu skupinu predvodi Italija, a tu su još Slovačka, Švicarska, Češka, Francuska, Island, Danska te BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem će ‘šeširu’ biti Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka, u četvrtom su Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farski Otoci, Crna Gora i Estonija, u petoj jakosnoj skupini su- Cipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbajdžan, Litva i Moldavija, dok su u šestom ‘šeširu’ Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora.

Ako ne budu imali sreće, Talijani bi se mogli naći u skupini s Njemačkom, Engleskom, Nizozemskom ili čak ponovno s – Hrvatskom. Potencijalne ‘plitajuće mine’ su Poljaci i Šveđani u trećoj jakosnoj skupini, Turska i Slovenija u četvrtoj.

Idealna skupina: Hrvatska, Island, Sjeverna Irska, Farsko Otoci, Moldavija, San Marino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgora skupina: Hrvatska, Francuska, Poljska, Turska, Finska, Gruzija.

Zanimljiva skupina: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kazahstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.