Posljednja snimka Maradone: Poslao poljupce liječniku kojeg se smatra odgovornim za njegovu smrt

Foto: Snimka zaslona

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenog prošle godine u 60. godini života. Prema tada dostupnim informacijama Maradona je preminuo od srčanog udara, a uslijed katastrofalnog načina života, koji je obilježen drogom, alkoholom… Istraga o smrti Diega Maradone još uvijek traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov liječnik Leopold Luque, čiji su razgovori sa psihijatricom Augistinom Coshachovom izazvali pravi kaos, optužen je za nesavjesno liječenje.

“Čini se da debeli umire. Nemam pojma što se događa, na putu sam. Čini se da je imao srčani udar. Kladim se da je mrtav”, rekao je Luque.

“Hitna je zakasnila, oživljavaju ga, ali nemaju velike šanse”, napisala je psihijatrica Cosachova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, kasnije je u sobu stigao Luque, no Maradona je već bio mrtav.

“Diego je bio hladan, jako hladan. Napustio sam sobu. Obitelj je svjesna svega, razgovarali smo”.

Nekoliko dana nakon ove snimke pojavila se i posljednja snimka Maradone. Vjeruje se kako je snimka snimljena neposredno nakon operacije glave te nekoliko dana prije smrti. Na snimci Diego liječniku Luqueu zahvaljuje te mu šalje poljupce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Malo sam rasječen, ali sve je u redu. Znaš da ne volim previše intimne trenutke, ali kad sam s dobrim ljudima onda izlazim iz svog oklopa. Šaljem ti poljubac Luque. Leopoldo Jacinto Luque”, Maradona je rekao u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.