Potpisan Memorandum o suradnji u području športa s Općom upravom za šport NR Kine

Foto: fah

Na poziv predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang boravi u službenom posjetu Hrvatskoj i tom je prigodom u srijedu u Banskim dvorima potpisan niz bilateralnih sporazuma iz raznih područja među njima i onaj na području športa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memorandum o suglasnosti između Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske i Opće uprave za šport Narodne Republike Kine o suradnji u području športa potpisali su zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija te veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Hu Zhaoming.

“Memorandum o suglasnosti doprinijet će promociji suradničkog odnosa u području športa, uzajamnog razumijevanja i prijateljstva među športašima i ljudima ovih dvaju zemalja, a njime je između ostalog predviđena suradnja u poticanju športaša na sudjelovanje na međunarodnim športskim natjecanjima koja će se održavati u svakoj od zemalja, kao i nacionalne športske saveze da uspostave izravne veze s ciljem jačanja razmjene i suradnje. Također, naglašeno je poticanje razmjene i suradnje između športskih stručnjaka u područjima natjecateljskog športa, športa za sve, športske znanosti i športske medicine te suradnje u području osposobljavanja trenera i slanja trenera u zemlju drugog sudionika radi provođenja treninga, a ističe se i suradnja u borbi protiv dopinga i drugih nešportskih ponašanja u području športa”, navodi se u objavi koja je Hini poslana iz Središnjeg državnog ureda za šport. .

Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.