HNS-ovac Srđan Gjurković o Janici, Mamiću, udruzi ‘Naš Hajduk’: ‘Promjene u vrhu nogometa do kraja godine’

Foto: Snimka zaslona

Potpredsjednik HNS-a (Hrvatske narodne stranke, koalicijskog partnera HDZ-a na državnoj razini…) Srđan Gjurković gostovao je u emisiji Veto N1 televizije voditelja Sanjina Španovića, koji je, da podsjetimo, nedavno rekao kako je ”Zdravko Mamić sam kriv za sve ono što mu se dogodilo.” Bio je to komentar Sanjina Španovića fizičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji se Gjurković dotaknuo i teme Zakona o sportu, radi se o zakonu koji je on zajedno s dva saborska zastupnika SDP-a u Saboru, u pretprošlom mandatu, pisao i progurao. U emisiji Veto Gjuroković je demantirao medijske spekulacije da bi mogao biti zamjenik državne tajnice za sport Janice Kostelić, koja je nedavno brutalno verbalno napadnuta i izvrijeđana u Bolu na Braču.  Janicu je okružilo dvadesetak huligana.

Gjurković tvrdi da se Zakon o sportu provodi i da će on prije kraja godine dovesti do promjena u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza.

“Zakon o sportu je implementiran u statut Hrvatskog nogometnog saveza i on je postao važeći. Svi znamo da ga oni nisu željeli prihvatiti, da su ga rušili na Ustavnom sudu, ali Zakon o sportu se provodi. Krenuli su izbori po županijskim organizacijama po novom načinu, a zatim i za Izvršni odbor HNS-a. Zakon o sportu se dakle, ponavljam provodi, a ljudi su ostali isti, ali promijenit će se kada dođe na red nova sjednica nove Skupštine HNS-a. Ta priča će se završiti i prije kraja godine. Ja vjerujem u to jer oni to moraju napraviti, a državna uprava tu može sada reagirati ako se to ne bude provodilo. Ne vjerujem da će se opet naći način da ova vrhuška u nogometu ostane, naravno da nepovjerenje postoji, ali tko je očekivao da će se Zakon o sportu dovesti, a kamoli sprovesti”, rekao je Gjurković, koji je komentirao najave prema kojima se radi novi Zakon o sportu koji bi mogao ići na ruku aktualnom čelništvu Hrvatskog nogometnog saveza, ali i ostalih sportskih saveza te HOO-a. Gjurković tvrdi kako se zapravo radi o spinovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Novi Zakon o sportu se ne može dovesti prije iduće godine jer to je složen proces, ali ja osobno ću se boriti da se ništa ne mijenja, već usavrši, pogotovo po pitanju amaterskog sporta i financiranja sporta”, izjavio je potpredsjednik stranke koja u Hrvatskom saboru ima tek pet saborskih zastupnika.

Gjurković je komentirao izjave Zdravka Mamića glede udruge ”Naš Hajduk”. Naime, Mamić je spomenutu udrugu na tiskovnoj konferenciji usporedio s Cosa nostrom. Gjurković tvrdi kako se radi o kleveti.

“Naš Hajduk je već najavio da će se pravno zaštititi i djelovati…“, zaključio je Gjurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik HNS-a, međutim, nije komentirao perfomans Torcide na splitskoj rivi ”Udri mučki”, niti je takav komentar voditelj emisije tražio od svog sugovornika i gosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.