Povijesna medalja za Sjevernu Koreju: Zlato u skokovima u vodu za Sjevernokorejanku Kim

epa04866606 Gold medalist Korean diver Kuk Hyang Kim celebrates after the Diving Women's 10m Platform final at the 16th FINA World Championships in Kazan, Russia, 30 July 2015. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kim Kuk-hyang iz Sjeverne Koreje nova je svjetska prvakinja u skokovima u vodu s desetmetarske platforme na SP-u u ruskom Kazanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Kuk-hyang je svojoj zemlji donijela povijesnu, prvu medalju u ovoj disciplini, a pobijedila je s 10 bodova prednosti ispred Kineskinje Ren Qian. Bronza je pripala Malezijki Pamg Pandela Rinong Anak.

U Kazanju su u četvrtak podijeljene i prve medalje u novoj discplini u mješovitim parovima sinkroniziranog plivanja, a prvo zlato otišlo je Rusima Aleksandru Malcevu i Darini Valitovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.