Povijest ih uči: U Realu imaju razloga za zabrinutost i mobilizaciju uoči konačnog raspleta!

Foto: fah

Došla je do kraja i Premier liga, večeras će se saznati tko će osvojiti naslov u ligi koja je po mnogima najjača u Europi. Naime, nakon 275 dana i 37 kola nogometni ”cirkus” u Španjolskoj došao je do kraja. Real je na korak do naslova, međutim, u posljednjem kolu Barcelona ima svoju šansu, Rakitić i društvo moraju pobijediti, a Modrić, Ronaldo i ostale zvijezde pognute glave napustiti travnjak Malage. Nije baš realno, ali je moguće. U ovom trenutku Real ima, kako i sami iz navedenog možete pogoditi, tri boda više od aktualnog prvaka. Ima sve osim tradicije na svojoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Real i Barca budu izjednačeni nakon posljednjeg kola Barcelona će osvojiti, odnosno obraniti, naslov i to zbog međusobnih susreta u kojima je Barca bolja od kraljevskog kluba. Realno je očekivati slavlje Barcelone protiv skromnog Eibara na svom Camp Nou. Koliko je teško doći do naslova u Španjolskoj pokazuje činjenica kako je ovo čak 36. put da se o prvaku Španjolske odlučuje u posljednjem kolu. Tako je bilo i prošle sezone kada je Barcelona razbila Granadu s 3:0 i tako osigurala titulu. Ove sezone Messi i društvo u nekoliko su navrata kiksali u Primeri, kao i u Ligi prvaka te su se doveli u nezgodnu situaciju u kojoj ipak više ne ovise sami o sebi. Iako su pobijedili Real u međusobnom obračunu činjenica je da bi mogli ostati bez naslova zbog poraza na takozvanim malim utakmicama.

Nije gotovo, tješe se u Kataloniji, naime, posljednja momčad koja je u zadnjem kolu ispustila naslov iz ruku bio je baš Real Madrid. I to čak dvije godine za redom. Doduše bilo je to davnih devedesetih, točnije 1992. i 1993. godine, kada je također Barcelona bila u prilici iskoristiti, i u tome uspjela, iznenađujući posrtaj kraljeva. Godine 1983. Real je u zadnjem kolu također ispustio iz šaka naslov prvaka i to u korist madridskog Atletica. No, tih godina u svojim redovima nije imao Cristiana Ronalda, koji zadnjih tjedana igra u velikoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.