Povratnik u hrvatsku Davis Cup reprezentaciju Ivo Karlović spasio dvije meč-lopte u Tokiju

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović spasio je dvije meč-lopte u trećem setu dvoboja s Argentincem Federicom Delbonisom te je nakon dva sata i 36 minuta neizvjesne borbe stigao do pobjede 7-6 (6), 6-7 (6), 7-6 (5) i plasirao se u 2. kolo ATP turnira serije 500 u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karloviću je to bila treća pobjeda u četvrtom dvoboju s 25-godišnjim Argentincem koji je do jedine pobjede nad našim 37-godišnjim veteranom stigao kad mu je “div sa Šalate” morao predati meč na ovogodišnjem Australian Openu.

Karlović je do pobjede mogao doći znatno lakše, ali je u ‘tie-breaku’ drugog seta proustio dvije meč-lopte (6-4). Mogao je “dr. Ivo” jednostavnije završiti i treći set u kojem je došao do ‘breaka’ i poveo 3-1, ali je s dvije dvostruke pogreške u šestom gemu pomogao Delbonisu da se vrati u meč.

Argentinac je opasno zaprijetio u desetom gemu, kad je kod vodstva 5-4 došao do dvije meč-lopte (15-40). Karlović je spriječio veliki preokret te uspio izboriti i treći ‘tie-break’ u kojem je Delbonis poveo 4-2, ali je hrvatski reprezentativac osvojio pet od sljedećih šest poena te izborio mjesto u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač je završio dvoboj s 32 asa i osam dvostrukih pogrešaka uz 69 posto pogođenih prvih servisa. Karlović će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbina Janka Tipsarevića i domaćeg reprezentativca Tara Daniela.

U 2. kolu će igrati i Marin Čilić, a njegov dvoboj sa Španjolcem Fernandom Verdascom na rasporedu je u srijedu rano ujutro po hrvatskom vremenu (oko 5.30 sati).

ATP Tokio – 1. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jiri Vesely (Češ) – Kevin Anderson (JAR) 3-6, 6-0, 6-4

David Goffin (Bel/5) – Yoshihito Nishioka (Jap) 7-5, 6-2

Juan Monaco (Arg) – Taylor Fritz (SAD) 7-6 (7/2), 7-6 (7/5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Duckworth (Aus) – Feliciano Lopez (Špa/8) 6-7 (5), 7-6 (4), 4-2, predaja

Nick Kyrgios (Aus/6) – Ryan Harrison (SAD) 7-5, 6-2

Radek Štepanek (Češ) – Stephane Robert (Fra) 6-2, 6-1

IVO KARLOVIĆ (HRV/7) – Federico Delbonis (Arg) 7-6 (6), 6-7 (6), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilles Simon (Fra) – Philipp Kohlschreiber (Njem) 7-5, 4-6, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.