Povratnik Ivan Rakitić uoči spektakla na Poljudu poručio: ”Za mene nikada nije bilo dvojbe o igranju za reprezentaciju, Hrvatska je broj 1”

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak 10. listopada na Poljudu igra vrlo važnu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Mađarske. Utakmica se igra od 20:45 sati. Mađarska je, podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu u Budimpešti iznenadila Vatrene, iako su izabranici Zlatka Dalića poveli te se činilo kako će sve završiti kako i je i trebalo – pobjedom kvalitetnije reprezentacije.  Uz poraz od Mađara Vatreni su tijekom ovih kvalifikacija imali još jedan kiks, tek osvojeni bod u Bakuu protiv Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciju se nakon kraćeg odsustva vraća jedan od najboljih hrvatskih igrača, zvijezda Barcelone, Ivan Rakitić, čije se izostanak itekako osjetio, pogotovo protiv Azerbajdžana u Bakuu, iako je Nikola Vlašić vrlo dobro odigrao svoju rolu. Rakitić je u otkrio sve probleme s kojima se suočavao posljednjih tjedana, pa i mjeseci, a nije ih bilo malo.

Prema Rakitiću zašto se njegov status u Barceloni promijenio, naime, više nije standardni igrač prvaka Španjolske?

”To bi i ja volio znati. Nekada se u nogometu događaju stvari koje ne možeš razumjeti, ali ih treba poštovati na određeni način. Meni je jako neugodno i teško jer sam navikao igrati i uvijek u posljednjih 13 godina profesionalnog nogometa sam davao sve za momčad u kojoj sam igrao. Da budem iskren ne mogu razumjeti, jer svi koji me znaju upoznati su s tim da jedva čekam dati sve na terenu. Imam sreću što imam divnu djecu i suprugu koji iz mene izvuku ono najbolje. Željan sam nogometa i dat’ ću sve od sebe. Sezona je jako duga, dat’ ću sve da se ta situacija promjeni što prije, i ako mi izbornik da priliku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, novinare je zanimalo zašto nije došao na okupljanje?

”Jedna je stvar za mene vrlo jasna! Za mene nikada nije bilo dvojbe o igranju za reprezentaciju, za mene je ona broj 1, ponekad imate situacije u životu i dogode se neočekivano kao i moja u klubu. Da sam to znao procjeniti vjerojatno bih drugačije reagirao. U tom trenutku sam pokušao isprazniti glavu i doći ovdje spreman. Tada to nisam mogao biti i smatram da je to korektno i pošteno. Imam respekt prema svojim suigračima. Ne želim ovdje biti loše volje i glavom na drugom mjestu. Zahvaljujem se svima koji su mogli razumjeti moju odluku, tu prvenstveno mislim na izbornika Dalića i kapetana Luku koji su mi dali mogućnost da preskočim te dane, te dvije utakmice. Situacija koja se nakupila u klubu je bila teška za mene, ali morao sam to ostaviti iza sebe.”

Konačno i o utakmici Vatrenih na Poljudu. Hrvatska bi morala pobijediti sve drugo osim osvojena tri boda značilo bio ozbiljne probleme, iako ni tada Vatreni ne bi bili bez šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Znamo da će biti jako teško, ali znaju i oni gdje dolaze, znaju da ih čeka pun stadion. Jedva čekam tu utakmicu, igrao sam preko 100 utakmica, ali kao da mi je jedna od prvih. Želimo ovo odraditi kako treba i da se nađemo u situaciji u kojoj želimo biti. Znamo Mađare, dobro su organizirana reprezentacija. Igramo pred našom publikom nakon dosta vremena opet na Poljudu. Ugodno nas je iznenadila reakcija navijača, i zahvaljujemo se svima. Treba biti pravi, ići na prvu pobjedu i onda će izbornik odlučiti što će biti najbolje za reprezentaciju u nastavku.”

Hoće li sa psihološke strane utakmica na Poljudu biti zahtjevna, tri su boda imperativ, a opet Hrvatska se vraća nakon duže vremena u Split?

”To nam treba biti jedna velika snaga, a mi ćemo dati sve od sebe. Ta očekivanja mogu biti samo dodatan motiv da budemo još bolji i da bude još više utakmica u Splitu. Znamo da su ljudi ovdje željni reprezentacije. Mi volimo igrati po cijeloj Hrvatskoj jer to nam treba. Želimo da navijači budu uz nas u tim terenucima kada će biti teško, a bit će.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.