Poznati svi prvaci Liga petice: Chelsea, Juventus, Bayern, te praktično Barcelona i PSG

Nakon nogometnog kola ovog vikenda slobodno se može reći da su poznati svi prvaci Liga petica: engleski Chelsea, njemački Bayern i talijanski Juventus. Još samo teorija dijeli Barcelonu i PSG od naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Chelsea već odavno osigurao naslov prvaka Engleske posrtanjima Manchester Citya, to isto uspjelo je njemačkim i talijanskim divovima – Bayernu i Juventusu. Već polovinom drugog dijela prvenstva njihova prednost je varirala između 10-12 bodova i bila praktički neuhvatljiva za pratitelje Wolfsburg i Romu.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Remi protiv Liverpoola nije omeo slavljeničku atmosferu na Stamford Bridgeu. Diego Costa i Eden Hazard su odličnim izdanjima donijeli petu titulu u London. Šteta što Mourinho nije uspio više napraviti u Europi, nije bilo dovoljno odlučnosti i rizika. To mu zamjeraju mnogi.

Bundesliga je odavno ispričana priča. Niti dva posrtanja u dva posljednja kola, protiv Bayera iz Leverkusena i bavarske senzacije godine Augsburga, nisu spriječili Bayern da dva kola prije kraja ima 11 bodova prednosti ispred Perišićevog Wolfsburga. Poraz koji mnogo više boli je prošlotjednih 0:3 protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka što će Bavarci teško nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
I Juventus je dozvolio malo opuštanja protiv Cagliaria ovo kolo jer ima golemih 16 bodova prednosti
ispred Rome tri kola prije kraja, osobito stoga jer ih očekuje “vrući” uzvrat protiv Reala u Madridu i
mogućnost da se vrati tamo gdje pripadaju desetljećima – u sam europski vrh.

Juventus
Ovotjedno kolo izgleda da je odlučilo i prvaka u Primeri. Pobjeda Barcelone nad Real Sociedadom golovima Neymara i Pedra, i kiks Reala protiv Valenciju kod kuće 2:2, stvorili su velika četiri boda prednosti za Katalonce dva kola prije kraja. Messi, Neymar i Suarez postigli su čudesnih 78 pogodaka u 36. kola, od kojih “mali zeleni” iz Argentine sam 40! Barcelonu čeka još teška utakmica u Madridu protiv Atletica, te zadnje kolo Rayo Vallecano kod kuće. Sprema se novo slavlje u glavnom gradu Katalonije i čeka se tko će im biti protivnik u finalu Lige prvaka!

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION
Dva kola prije kraja PSG je osigurao naslov jer ima velikih šest bodova više od Lyona. Do kraja ga očekuje Reims i Auxerre, a to znači da Ibrahimović i društvo mogu početi slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale lige – manje ili više (ne)izvjesne

U Nizozemskoj je prvak poznat: PSV ima četrnaest bodova više od Ajaxa i sve je jasno.

NETHERLANDS SOCCER EREDIVISIE
Turska Super Lig ima puno kompliciraniju situaciju: četiri kola prije kraja prvi Galatasaray ima 67 bodova, drugi Fenerbahce 66, a treći Bilićev Besiktas 65 bodova! Velika šteta je Bilićev kiks na domaćem terenu i svega 1:1 protiv Gaziantespora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL SOCCER FIRST LEAGUE
U Porutgalu mrtvu trku vode standardno Benfica i Porto. „Lisabonski orlovi“ imaju tri boda više od ljutog konkurenta sa sjevera Portugala dva kola prije kraja.

U Grčkoj nakon duge neizvjesnosti prvak je Olympiakos, ostavivši iza sebe gradskog rivala Panathinaikos 12 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.