PPD Zagreb izgubio za dva gola – Barcelona slavila u Areni, 23:25

U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni pred 15.000 gledatelja izgubio od Barcelone 23-25 te su tako pokvarili izglede za plasman na ‘Final Four’ koji će se održati u Kolnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ove godine u Areni ‘pala’ ugledna imena Kiel, PSG i Kolding, hrvatski prvak ipak nije uspio prirediti još jedno iznenađenje. Barcelona se pokazalo suviše jakom i preiskusnom za Zagrebovu mladost. I prije utakmice bilo je teško očekivati da PPD Zagreb izbaci španjolskog diva, no Veselin Vujović je priželjkivao barem minimalnu pobjedu. Na žalost mnogobrojne publike njegove želje nisu se ostvarile. Barcelona je u 18 međusobnih susreta samo jednom izgubila od hrvatskog prvaka uz jedan remi.

“Nismo bili na svom dosadašnjem nivou. Barcelona nam je, posebno u prvom poluvremenu sputala ruke i noge. Na kraju smo imali šansu za remi, no presudilo je neiskustvo. Žao mi je što nismo uspjeli zbog sjajne publike i ambijenta,” rekao je nakon utakmice strateg hrvatskog prvaka Veselin Vujović, dodavši: “Nemojte misliti da smo se predali. Ispred nas je uzvrat.”

Hrvatski prvak dobro je otvorio utakmicu i u prvih 13 minuta bio je posve ravnopravan jednom od najvećih favorita za europsku krunu. PPD Zagreb držao je pogodak prednosti sve do rezultata 5-5. Tada je Barcelona ubacila u brzinu više i serijom 4-0 stigla do vodstva 9-5. U 28. minuti gosti su imali i pet pogodaka prednosti (13-8), no Zagreb je do konca poluvremena smanjio na četiri gola zaostatka (10-14). U prvom poluvremenu briljirao je Nikola Karabatić postigavši četiri gola, dok je Danijel Šarić na vratima katalonskog diva sakupio osam obrana. Kod Zagreba u prvom dijelu najefikasniji je bio Luka Stepančić tri pogotka. Ključ Zagrebove igre u dosadašnjem dijelu Lige prvaka bila je čvrsta i agresivna igra u obrani, no protiv Barcelone toga nije bilo u prvom poluvremenu. To potvrđuje podatak kako odabranici Veselina Vujovića u prvom dijelu nisu imali niti jedno isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Zagreb je zaigrao čvršće, no Barcelona je sigurno držala prednost od tri do pet golova. Međutim, u posljednjih deset minuta domaćin je polako smanjivao zaostatak. Tračak nade stigao je u 56. minuti kada je Zagreb smanjio na 22-24, a dvije minute kasnije i na minus jedan (23-24). Minutu prije kraja Zagreb je mogao i do izjednačenja, no sjajni Šarić je svojom 14. obranom zaustavio udarac Obranovića, a u nastavku akcije Tomas je postavio konačnih 25-23.

“Žao mi je što nismo uspjeli. Mogli smo barem izboriti remi. Imali smo priliku. Prvi dio smo bili ukočeni, no u nastavku smo bili čvrsti i borbeni,” kazao je najbolji igrač utakmice Luka Stepančić koji je zabio devet golova. Zlatko Horvat je dodao pet, a Stipe Mandalinić tri gola. Filip Ivić je sakupio 11 obrana. Kod Barcelone najefikasniji je bio Karabatić sa šest golova, dok su Victor Tomas i Kiro Lazarov dodali po pet pogodaka.

U preostala tri susreta četvrtfinala Lige prvaka sastaju se Vardar – Kielce (subota), PSG – Vesprem (nedjelja) i Szeged – Kiel (nedjelja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga Prvaka, četvrtfinale, Arena Zagreb – 15,000 gledatelja:
PPD Zagreb – Barcelona 23-25 (10-14)

PPD Zagreb: Ivić, Stevanović; Kovačević, Brozović 2, Horvat 5 (4), Obranović, Stepančić, J.Valčić 2, Čelica, Mandalinić 3, Pavlović, Šebetić, Šprem, Stepančić 9, Šušnja 1, T.Valčić, Vuglač 1

Barcelona: Šarić, Vargas Moreno; Sigurdsson 4, Tomas 5, Sorhaindo 1, Rutenka, Lazarov 5 (3), Karabatić 6, Arino, Noddesbo, Entrerrios 1, Raul, Sarmiento 2, Gurbindo 1, Jallouz, Saubich

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerci: PPD Zagreb 4/4, Barcelona 3/4

Isključenja: PPD Zagreb – 6 minuta, Barcelona – 4 minute

Suci: Csaba Dobrovits i Peter Tajok (Mađarska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.