Pravdica nakon nastupa u finalu: Prekrasno iskustvo

pravdica
Foto: snimka zaslona

Hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica nakon osvojenog devetog mjesta u finalu Olimpijskih igara u Parizu podijelio je svoje dojmove u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je ovo prekrasno iskustvo. Bilo je jako natjecanje, mene malo sreća nije pomazila. Nažalost, ovaj put imao sam dobre skokove bez daske. Mislim da sam se čak mogao i približiti medalji. Ali eto, djelomično je povijest ispisana, mislim da je ovo prvo muško atletsko finale ikad od nastanka države. Ponosan sam na to. Sad iduće mi je u trenerskim vodama, možda još malo ispisivati povijest dalje pa možda se i približim nekoj medalji kao trener, rekao je Pravdica.

– Ja ću definitivno još skakati, skakat ću dok me noge služe, dok me kukovi slušaju. I ponosno braniti boje Hrvatske, dodao je hrvatski rekorder u skoku u dalj.

Do kraja natjecanja trebalo je skočiti preko osam metara. Filip Pravdica to je napravio u kvalifikacijama, nažalost, ne i u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Meni je zadnji skok bio 7.87, ali preko 15 cm do daske, tako da mislim da je prostora bilo, rekao je Pravdica.

Hoće li vas kopkati neko vrijeme da bi vaš osobni rekord (8,35 m) bio dovoljan za medalju?

– Pa definitivno će me malo kopkati. Mora mi prvo cijela ova atmosfera sjesti. Ja sam zadovoljan, a možda će u jednom trenutku sjesti i neka velika medalja, to čekamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam dolazak na Olimpijske igre velika je stvar. Mnogi možda ne znaju za sve vaše probleme koji ste imali, da skačete u olimpijskom finalu s dva umjetna kuka.

– Ponosan sam na sebe i zahvalan svim ljudima oko mene koji su mi pomogli. Oni su još veći faktor nego ja u cijeloj toj priči. Zahvala svima. Oni koji žele pogledati lijepu atletiku, Hanžek je brzo, tamo ću skakati. Pozivam ovim putem sve da dođu gledati, da dođu podržati atletiku i da malo iz prve ruke vide što znači poletjeti na osam metara, zaključio je Filip Pravdica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.