Pred vratima Bayerna? Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač jedan od najuglednijih trenera jake Bundeslige!

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač u ovom trenutku svakako spada u najcjenjenije trenere jake njemačke Bundeslige.  Sa svojim Eintrachtom hrvatski stručnjak bori se za Europu, navijači ga obožavaju, dok istovremeno njemački mediji nagađaju o brojnim ponudama koje navodno svakodnevno stižu na stol jednog od najboljih hrvatskih trenera u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko je u kratkom roku prosječni Eintracht pretvorio u klub koji se bori za gornji dio ljestvice lige u kojoj redom igraju jake momčadi.  Od ekipe koja se borila za ostanak u ligi Kovač je stvorio momčad za europske kupove. Ni plasman u Ligu prvaka nije nemoguća misija za Kovača.

Niki Kovaču iduće godine istječe ugovor, a Nijemci su danas više no ikad uvjereni da je hrvatski stručnjak u najužem izboru za trenera Bayerna. Tko je Bayern u svijetu nogometa vjerujemo ne treba posebno naglašavati.  Klupa kultnog njemačkog kluba, bivšeg europskog prvaka, ostat će upražnjena nakon što ode legendarni Jupp Heynckes, koji se privremeno, kao ”vatrogasac”, vratio iz mirovine.

Pitanje je kako će reagirati čelnici Eintrachta, koji su itekako zadovoljni načinom na koji Kovač radi svoj posao, malo je vjerojatno da će ga se samo tako odreći, pa čak i ako zove veliki Bayern. Znakovito je da čelnici Eintrachta još uvijek nisu s Kovačem pokrenuli razgovore o novom ugovoru, godinu dana u svijetu nogometa, kad su prelasci iz kluba u klub u pitanju, vrlo je kratko vrijeme, ozbiljni klubovi uvijek se na vrijeme pokušavaju osigurati od eventualnih neugodnih iznenađenja. Što Eintracht čeka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U nogometu nikada ne znate što će se dogoditi, ali ovdje sam sada sretan. Imamo dobru momčad i pokušavamo nešto izgraditi. Imam još godinu i pol do isteka ugovora, tako da nema potrebe razgovarati o novom”, rekao je bivši hrvatski izbornik, koji je Hrvatsku vodio na Svjetskom nogometnom prvenstvu prije četiri godine u Brazilu. Na tiskovnoj konferenciji za medije uoči utakmice s Augsburgom Niko je i sam potvrdio kako još uvijek nije bilo razgovora s klubom glede novog ugovora:

”Nismo uopće razgovarali o novom ugovoru,to nije bitno. Cilj nam je da klub ove sezone završi što bolje, to je najbitnije, ja sam totalno nevažan.”

Možda najdraže pohvale Kovač je dobio od legendarnog Juppa Heynckesa: ”Niko radi jako dobar posao u Frankfurtu, odlično je kako vodi momčad. Preobražaj Frankfurta treba vezati uz njegovo ime. Lijepo je vidjeti da se takva momčad bori za vrh, to je dobro i za prvenstvo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Kovač se s puno respekta osvrnuo na riječi Heynckesa. ”On je nogometni fenomen, lijepo je čuti pohvale od takvog stručnjaka…’‘zaključio je sjajni hrvatski trener, ”preporoditelj” Eintrachta.

Kad smo kod Eintrachta recimo kako se radi o klubu koji trenutno zauzima visoko peto mjesto Bundeslige te je vrlo blizu 2. mjestu, naravno, Bayern, koji suvremeno vlada njemačkim nogometom, je nedostižan.  Za sve, ne samo za Eintracht.

Spomenimo kako Eintracht trenutno ima  isti broj bodova (34) kao i Borussija, Bayer i Schalke koji su ispred. Četiri kluba za vodećim Bayernom zaostaju  ogromnih 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.