Predrag Matić se oprostio od Siniše Mihajlovića: ‘Umro je moj prijatelj’

Foto: fah

Hrvatski europarlamentarac Predrag Fred Matić oprostio se na društvenim mrežama od prerano preminulog srpskog nogometaša i trenera Siniše Mihajlovića. Riječ je o treneru koji je tijekom Domovinskog rata podržavao agresiju na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Preminuo je Siniša Mihajlović – koji je podržavao velikosrpsku agresiju na Hrvatsku

“Umro je moj prijatelj Siniša Mihajlović. Družili smo se, zajedno igrali mali nogomet i izlazili. Ratne godine su nas privremeno razdvojile, ali prijateljstva iz mladosti ne daju se pomutiti i ostaju zauvijek. Počivao u miru, dragi Miha”, napisao je na Twitteru Matić, objavivši zajedničku fotografiju njih dvojice iz mladosti.

Podsjetimo, Mihajlović je sredinom 2019. godine doznao da boluje od leukemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Siniša Mihajlović prisjetio se života u Hrvatskoj:’Tamo je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje majke’

Nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši izbornik Srbije je podržavao velikosrpsku agresiju na Hrvatsku. On je tijekom agresije na Hrvatsku i rata u BiH davao žestoke pristrane izjave, a hvalio se i prijateljstvom s Arkanom.

Jednom prilikom govorio je o ratu i rodnom Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ratovi su inače odvratni, no bratoubojstvo koje smo mi proživjeli u bivšoj Jugoslaviji nešto je najgore što se može dogoditi. Moj narod je patio, gradovi su uništeni, a ljudi pobijeni”, rekao je tada.

“Moja mama je Hrvatica, otac Srbin. Nakon selidbe iz Vukovara u Beograd,mama je zvala svog brata Ivu i rekla mu da dođe u našu kuću, a on joj je rekao ‘Što si odvela muža? Ta srpska svinja je trebala ostati tu da ga zakoljemo’”, tvrdio je.

> Siniša Mihajlović – koji je podržavao velikosrpsku agresiju na Hrvatsku – govorio o rodnom Vukovaru, ratu, prijateljstvu s Arkanom…

“Vukovar je za mene bio najljepši grad na svijetu, a onda je postao simbol rata. Nakon rata došao sam tamo, bio je to grad duhova”, pričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Arkanu.

“Bio mi je prijatelj, vođa navijača Crvene zvezde. Uvijek se ponašao dobro prema nama, čak je uhvatio mog ujaka Ivu i spasio ga je. Htjeli su ga ubiti, ali Arkan nije dao. Moraju proći barem dva desetljeća kako bismo mogli objektivno procijeniti što se dogodilo. Bilo je to ludilo povijesti”, rekao je tada,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.