Siniša Mihajlović prisjetio se života u Hrvatskoj: ”Tamo je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje majke”

Foto: Snimka zaslona

Bivši izbornik reprezentacije Srbije, bivši reprezentativac Jugoslavije, podrijetlom iz Hrvatske, Siniša Mihajlović, karijeru je počeo u Borovu, nakon čega je bio igrač Vojvodine, Crvene zvezde, a onda je otišao u Italiju, točnije, u Romu, najbolje dane igračke karijere imao je u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere je nosio dres Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlović je, podsjetimo, bio član mlade jugoslavenske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila zlatnu medalju, a mediji su ih zbog toga proglasili ”Čileancima.” Za Jugoslaviju su tada od hrvatskih igrača igrali Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić na čelu s izbornikom Mirkom Jozićem. Može se slobodno reći, Hrvati su Jugoslaviji donijeli to zlato. Prosinečki je bio najbolji igrač turnira, Boban drugi, Šuker najbolji strijelac…

Mihajlović je u trenerskoj karijeri od 2008. godine do danas vodio niz talijanskih klubova, a kao izbornik je vodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U razgovoru s novinarom Ivanom Ivanovićem upravo se tog doba karijere, između ostalog, prisjetio jer nije imao najbolji odnos s tamošnjim novinarima.

‘Mi smo najgori za sebe kao narod. Više sam cijenjen u Italiji i inozemstvu nego u Srbiji…Ja sam bio izbornik reprezentacije, što je u državama koje vole nogomet najvažnija pozicija nakon predsjednika. Kada te vide jednom u tri mjeseca svi te hvale, a kada te gledaju svaki dan onda kažu ‘ma, on je ko*dom’. Kod nas ima veliki broj ljudi koji ne žele dobro….Kao da im je drago da stvari ne idu kako treba…”, rekao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlović se također prisjetio i utakmice s Hrvatskom u Beogradu gdje je objašnjavao sve probleme s kojima se može susresti izbornik.

”Može se dogoditi da ti za važne utakmice unutar sedam dana se dva-tri glavna igrača ozlijede. Ili veliki broj njih ne bude u formi ili ne igraju za svoje klubove. Zadnja utakmica kada smo igrali s Hrvatima u Beogradu, tjedan dana nakon tog susreta, od 17 igrača, njih 14 je igralo u europskim natjecanjima. U odnosu na godinu ranije kada su ih igrala samo trojica”, objasnio je Mihajlović.

Bivši srpski izbornik, aktualni trener Bologne, prisjetio se i života u Hrvatskoj. Podsjetimo, Mihajlović je svojedobno podržavao velikosrpsku agresiju na Hrvatsku, u takvoj agresiji JNA i četnici počinili su genocid u Vukovaru, nezapamćen još od vremena Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Hrvatskoj gdje sam rođen, tada je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje majke. Ona bi nam kupila jednu bananu pa bismo ju brat i ja podijelili. Rekao sam joj da kada postanem bogat da ću kupiti kamion banana, ali nisam to još učinio ”, zaključio je Mihajlović, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.