Predsjednik Bayerna otkrio koji su bili najteži trenuci Nike Kovača u tom klubu i što je spasilo bivšeg hrvatskog izbornika!

Foto: fah

Bayern igra sve bolje, kako u Europi tako i u domaćoj Bundesligi, nakon nepotpunog kola njemačke lige privremeno su se na vrhu ljestvice Bavarci izjednačili s Borrusijom Dortmund, koja je u jednom trenutku imala veliku bodovnu prednost. Tada je izgledalo da Bayern tone, a s njim zajedno i hrvatski trener na klupi tog kultnog njemačkog kluba, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svaki treći dan mediji u Njemačkoj smjenjivali su Kovača, prednjačio je Bild, koji je prije nekoliko dana poslije remija Bayerna protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka na Anfieldu zaredao s pohvalama na račun hrvatskog stručnjaka.

Niko Kovač je u najtežim trenucima imao javnu podršku čelnih ljudi bavarskog kluba, prednjačio je jedan čovjek – predsjednik Uli Hoeness, koji mu je čuvao leđa. I nije pogriješio. Bayern je na najboljem putu da u osmini finala Lige prvaka izbaci jaki Liverpool, a u finišu prvenstva pretekne i Dortmund. No, daleki je put pred Nikom u klubu koji samo uspjehe poštuje. Poglavito se to odnosi na medije, koji nisu štedjeli hrvatskog trenera.

Nije tajna kako su u teškim trenucima neke zvijezde kluba, koje već duže vrijeme nose dres Bayerna i na neki način su starosjedioci, okrenule leđa Kovaču, no, Niko je sve izdržao. Hoeness danas ima samo riječi hvale za hrvatskog stručnjaka te je poslao ponovno jasnu poruku svima koji ga i dalje misle ”smjenjivati”, a posebno putem medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Niko Kovač je jako inteligentan trener. Na početku je htio biti prijatelj s igračima, ali je sada to popravio. S tim je došao i uspjeh”, kazao je Hoeness, koji smatra kako je u Bayernu u tijeku smjena generacija i da su zbog toga spremni žrtvovati naslov u Bundesligi. Najavljuje i pojačanja kako bi Bayern u skoroj budućnosti bio spreman i za ravnopravnu europsku utrku s Realom, Barcelonom, PSG-om… u borbi za trofej Lige prvaka.

”Dovest ćemo još pojačanja, kad biste samo znali što smo dogovorili za sljedeću sezonu! No, igrači iz sadašnjeg kadra bi se naljutili da ih sada predstavimo”, kazao je čelni čovjek Bayerna,

Kad smo kod predsjednika Bayerna, Uli Hoeness otkrio je i jednu zanimljivost. Naime, navodno je Niko Kovač trebao dobiti otkaz nakon remija s Fortunom Düsseldorf (3:3). No, Kovač je opstao, predsjednik Bayerna otkrio je kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nakon te utakmice s njim smo zamalo bili završili. No, nismo razgovarali dva dana što je ispalo dobro. Bilo je tu i nezadovoljnih nogometaša koji su okrenuli protiv njega. Mi smo krenuli na trenera, a ne na igrače. Oni moraju shvatiti da igraju za Bayern, a ne za Kovača ili za sebe”, otkrio je čelni čovjek najboljeg njemačkog kluba pojedinost koja je barem za sada spasila bivšeg hrvatskog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.