Predsjednik DFB-a uvjeren da Loew ostaje izbornik, cilj i europski naslov

Foto;: fah

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Wolfgang Niersbach danas je izjavio kako je uvjeren da će Joachim Loew ostati izbornik sve do isteka ugovora, odnosno ljeta 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loew je i prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, na kojemu je odveo Njemačku do naslova svjetskog prvaka, produžio ugovor s DFB-om.

“Nema razloga za brigu. Cilj Joachima Loewa je nakon svjetskog naslova osvojiti i europski”, rekao je Niersbach u Bad Goegging na sjednici Bavarskog nogometnog saveza.

“Naša sljedeća utakmica na rasporedu je 3. rujna protiv Argentine i na klupi će sjediti Loew”, dodao je Niersbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loew je nakon finala SP-a u kojemu je Njemačka u nedjelju svladala Argentinu sa 1-0 izjavio kako mu je potrebno “malo mira i tišine, a da će se potom sastati s Niersbachom na ranije dogovorenm razgovoru”.

Ta je najava, nakon šokantnog oproštaja kapetana Philipa Lahma od reprezentacije u petak, uzbunila njemačku nogometnu javnost koja je u strahu da bi izbornik mogao slijediti kapetana.

Njemačka i Argentina sastat će se 3. rujna u Duesseldorfu u prijateljskoj utakmici samo 50 dana nakon što su u Rio de Janeiru igrale u finalu SP-a, a četiri dana potom Njemačka će u Dortmundu protiv Škotske započeti kvalifikacije za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.