Predsjednik FIFA-e spustio Modriću u vezi video-tehnologije: ‘Shvatit ćeš ti Luka…jednom’

Foto: fah

Na tiskovnoj konferenciji čelnika FIFA-e u Japanu osvrnuli su se na brojne kritike koje su se pojavile zbog uvođenja video-sudaca, odnosno video tehnologije, a koje su pomalo iznenađujuće s obzirom na činjenicu da su mnogi očekivali kako će nova tehnologija pomoći sucima i igračima te smanjiti napetosti na terenu. Za sada od toga ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću se ne sviđa video-tehnologija u nogometu: Izaziva zbunjenost!

Luka Modrić jedan je od najboljih i najpoznatijih nogometaša svijeta razumljivo da se njegove izjave prate s posebnom pažnjom, pa tako i njegova izjava glede video-tehnologije. Modrić je ustvrdio kako je uvođenje video-suca samo zbunjujuće, unosi konfuziju i gubi se draž, dok je Cristiano Ronaldo zafrkavao suce dobacivši im “Što je, TV ne radi?!” Drugim riječima, nisu svi reagirali u skladu s očekivanjem vrha krovne svjetske nogometne organizacije.

“Modrić se uzrujao, bilo je malo konfuzije, ali siguran sam da će i Luka kad pobijedi neku utakmicu zahvaljujući pomoći video-sudaca shvatiti da je vrijedilo tih 30 sekundi vremena koliko treba da se pogleda snimka. Bit će još kritika jer nije svima jasno kako to funkcionira. Želimo popraviti neke detalje, ali odluka je dobra, rezultati su dobri“, rekao je Fifin predsjednik Gianni Infantino, koji očito namjerava nastaviti s “modernizacijom” nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili smo pokušati. I ja sam bio skeptičan prema uvođenju tehnologije u nogomet, ali ako ne isprobamo ništa, nećemo ni znati vrijedi li ili ne. Ukoliko se video-sudac pokaže kao pogodak, postat će dio svih naših natjecanja. Koristit će se samo za golove, penale, crvene kartone, kad je teško znati identitet igrača”, zaključio je čelnik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.