Predsjednik Hajduka Marin Brbić o Vatrenima na Poljudu: ”To je naša reprezentacija, ona predstavlja našu domovinu i nikome nećemo dozvoliti da nam je oduzima”

Foto: fah

Prvi čovjek Hajduka, predsjednik Uprave kluba, Marin Brbić, nakon dva uzastopna poraza, poslije kojih su ”Bili” pali na treće mjesto, za Dalmatinski portal govorio je o HNS-u, Hamzi, reprezentaciji na Poljudu te atmosferi oko kluba…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Brbić vidi rad Igora Tudora, Stanića, Kepćije…?

“Budimo realni, sva trojica su s nama tek nešto više od dva mjeseca, ali za sad mogu reći da sam više nego zadovoljan pristupom, angažmanom, energijom. Trener Tudor je sazrio u ovih 5 godina od kada smo zadnji put zajedno radili. Manje je nestrpljiv i puno više analizira situaciju. Njegov trenerski gen nikad nije bio upitan, Tudor je čovjek koji razumije nogomet, a iskustvo koje je stekao ga je učinilo puno boljim trenerom. O Mariju i Ivanu mogu reći sve najbolje. Pozitivno je iznenađenje kako brzo su se obojica uklopila u Hajduk”, rekao je Brbić.

Brbić je komentirao i novu kaznu koju je Hajduk ”zaradio”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je jedini klub u ovoj zemlji koji zapravo ima navijače, posebice prisutne na utakmicama i oni su svakako naša najveća vrijednost. Shvaćam da je pirotehnika dio njihove tradicije, identiteta i pratećih rituala, ali kao predsjednik kluba moram naglasiti da pretjerivanje s pirotehnikom nam stvara problem, ne samo u smislu plaćanja kazni nego i u smislu utjecaja na igru. Problem je kad u trenutku kada naša momčad ima dominaciju na terenu zbog bačenih baklji nastupi prekid i protivnik dođe do zraka. Svakako mislim da bacanje baklji u teren i topovskih udara nije u redu. S druge strane, i Disciplinski pravilnik HNS-a je nakaradan, jer kao da je pisan protiv klubova koji imaju navijače”, rekao je Marin Brbić za Dalmatinski portal.

Komentirao je Brbić i činjenicu da Nejašmić ne igra, s druge strane igra Hamza Barry, iako još ne želi produžiti ugovor…

“Sportska politika je u rukama struke – trenera, sportskog direktora, savjetnika za sportsku politiku. Tko će na teren, isključivo je u domeni trenera prve momčadi, a svi igrači imaju priliku izboriti se za svoje mjesto u momčadi. Obojica su mladi i kvalitetni igrači i vjerujem da će iskoristiti svoju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je trenutka i procjene situacije. U ovom trenutku rezultat nam je bitan i trener želi iskoristiti sve raspoložive snage koje ima unutar svlačionice. Mi Hamzu plaćamo, on je još uvijek naš igrač i najbitnije je da u ovom trenutku Hamza igrama na terenu opravdava taj status. Ugovor nije produžen jer se još uvijek nismo usuglasili oko financijskih uvjeta, on po našem mišljenju traži puno, ali i dalje svi skupa radimo na tome.”

Kako će se Hajduk postaviti prema eventualnoj sljedećoj utakmici hrvatske reprezentacije u Splitu? Prošli puta Hrvatska je na prepunom Poljudu, u fenomenalnoj atmosferi, deklasirala Mađarsku

“Mislim da je nužno u startu raščistiti jednu stvar – hrvatska reprezentacija nije isto što i skupina dužnosnika Saveza. Problem koji Hajduk ima s ponašanjem visoko pozicioniranih dužnosnika Saveza ne utječe na naš doživljaj reprezentacije. To je naša reprezentacija, koja predstavlja našu domovinu za koju smo se borili i nikome nećemo dozvoliti da nam je oduzima, pa ni gospodi iz HNS-a. Nije problem reprezentacija, nije problem ni HNS, problem su samo ljudi koji već godinama sjede u tom HNS-u koristeći ga za partikularne interese određenih interesnih skupina”, poručio je Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.